Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Є така професія – рятувати людей

13 вересня 2013 - 15:52

Напередодні професійного свята рятувальників у музично-драматичному театрі ім. Магара відбулись урочисті заходи та святковий концерт.  Привітав запорізьких рятувальників заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

- Для мене велика честь вітати всіх рятувальників з професійним святом. Саме ви зберігаєте багатство держави та головне багатство  кожного – життя. Наша область є однією з п’яти техногенно навантажених і нашим рятувальникам вдається не допустити виникнення надзвичайних ситуацій. Півтори тисячі бійців ДСНС області  щодня виходять на бойове чергування та стоять на варті безпеки громадян. Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка щиро вітаю рятувальників та ветеранів служби зі святом, – зазначив у вітальному слові  Петро Гончарук.

 У цьому році за проявлену мужність і героїзм при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та порятунок життя людей 476 співробітників ГУ ДСНС області та 95 цивільних осіб отримали заохочення. Тільки сьогодні, під час урочистостей 46 рятувальників отримали чергові спеціальні звання, грамоти та нагороди. А ветеран пожежної охорони, колишній начальник Запорізького обласного управління пожежної охорони Микола Крищенко нагороджений медаллю «За розвиток Запорізького краю».

- Мужність, професіоналізм і відданість професії – відмінні якості наших рятувальників, які за покликом душі й серця обрали професію – рятувати тих, хто постраждав, хто потребує допомоги. Пишаюся, що своєю самовідданою працею ви завоювали повагу і любов людей. Можливо, в нашій роботі  були й помилки, але більше було успіхів і доказ цьому - 376 врятованих життів. Окремо хочу подякувати начальнику цивільного захисту області Олександру Пеклушенку за надання допомоги у зміцненні матеріально-технічної бази підрозділів ДСНС, –  зазначив, вітаючи колег, начальник Головного управління ДСНС України у Запорізькій області генерал-майор служби цивільного захисту Олексій Лепський.

За словами Олексія Лепського, рятувальники Запорізького гарнізону не стоять на місці, вони постійно вдосконалюють і модернізують матеріально-технічну базу аварійно-рятувальних підрозділів, підвищують професійний рівень, упроваджують нові технології проведення аварійно-рятувальних робіт.

Завдяки вжитим заходам на території області у вісім разів знижена кількість надзвичайних ситуацій. На 17 %  знижено кількість пожеж у природних екосистемах.  Упродовж трьох років досягнута тенденція до скорочення кількості загиблих на пожежах. У цьому році даний показник знижений на 6 %,  на 67 % вдалось знизити загибель дітей.

На водних об’єктах області також  знизилася кількість загиблих на 33%. Так, з початку року на воді врятовано 294 людини, зокрема 39 дітей. У цьому році створено сім аварійно-рятувальних підрозділів і чотири рятувальних відділення на водних об'єктах. Тільки особовим складом новостворених рятувальних постів на узбережжі Азовського моря з початку купального сезону, в місцях їх дислокації, врятовано 117 осіб.

Піротехнічними підрозділами Головного управління ДСНС області з початку року виявлено та знешкоджено 766 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Під час заходу Петро Гончарук вручив грамоту та подарунок юному рятівнику Назару Клименку, який 22 серпня врятував з води свого 62-річного сусіда, який тонув на глибині чотири метри.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області