Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відзначили День фізкультури та спорту України

14 вересня 2013 - 14:24

У Запоріжжі відбулися святкові заходи, присвячені Дню фізичної культури та спорту, в яких взяли участь представники обласної та міської влади, представники багатьох спортивних шкіл регіону, громадські та політичні організації.

Від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка та від усього депутатського корпусу обласної ради присутніх вітав голова облради Віктор Межейко.-

День фізичної культури та спорту - це свято сильних, вольових та мужніх людей, які живуть спортом та віддають йому всіх себе. Фізкультура та спорт – це запорука гармонійного розвитку особистості, це здоров’я та змістовне дозвілля. Відповідно до завдань, поставлених перед нами Президентом України Віктором Януковичем, обласна влада приділяє особливу увагу залученню дітей до занять фізкультурою та спортом. Так, в області нараховується 67 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а це - головне багатство, яке нам вдалося зберегти. У нас є школа вищої спортивної майстерності, інтернат спортивного профілю, є медичний центр спортивного напрямку, обласне комунальне підприємство «Спорт для всіх» та багато-багато іншого, - зазначив Віктор Межейко.

За його словами, саме завдяки цьому Запорізький край славиться всесвітньо відомими спортсменами, такими, як Леонід Жаботинський, Володимир Ященко, Денис Силантьєв, Марія Ремень, Олексій Касьянов та інші. Саме ці люди вписали Запорізький край в історію світового спорту.

Віктор Межейко нагородив від облдержадміністрації та облради кращих тренерів та спортсменів області.

Після урочистого відкриття свята на каскаді фонтанів «Райдуга» відбулись легкоатлетична естафета школярів, спортивний забіг, турніри з міні-футболу, гандболу, шахів, шашок, настільного тенісу, стрітболу, а також велопробіг.

Упродовж дня на місці проведення свята триває ярмарок спорту дитячо-юнацьких спортивних шкіл за секціями: естетична гімнастика, фехтування, тхеквондо, кікбоксінг, бокс, боротьба, ушу, гребля академічна, стрільба з лука, спортивні бальні танці, традиційний козацький рукопаш «Спас». Для бажаючих проводяться майстер-класи та інтерактивні спортивно-масові заходи з метою залучення дітей та молоді до занять фізичною культурою та спортом.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.