Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії розпочали осінньо-польові роботи

16 вересня 2013 - 13:04

Запорізькі аграрії розпочали осінньо-польові роботи

Під головуванням заступника міністра аграрної політики України Валерія Давиденка відбулася всеукраїнська селекторна нарада щодо проведення комплексу осінньо-польових робіт. У запорізькій студії працював заступник голови облдержадміністрації Олег Ніколенко (стажування).

Запорізька область була відзначена урядовцем з позитивного боку за формування регіонального запасу зерна для потреб хлібопекарської галузі. До регіонального резерву закладено 67,5 тис. тонн продовольчого зерна, що становить трьохмісячний незнижуваний запас.

Що стосується осінньо-польових робіт, в області вони тільки розпочалися: аграрії чекали дощу, особливо в південних районах.

Як повідомив Олег Ніколенко, під посів озимих культур підготовлено грунт на площі 582,2 тис.га, що становить, що становить 89% до завдання. Під урожай 2014 року всіма категоріями господарств заплановано посіяти озимих на площі 656,8 тис. га, з них 625 тис. га – на зерно. Забезпечення господарств насінням озимих зернових, діючими речовинами мінеральних добрив перевищує заявлену потребу. Сільськогосподарська техніка до робіт готова.

По закінченні селектору Олег Ніколенко провів нараду з представниками районів. Посадовець звернув увагу на необхідність більш оперативної звітності по збиранню пізніх культур, активізації роботи з підприємствами щодо наповнення державного інтервенційного фонду.

- Всі господарства повинні виконати свої зобов’язання по форвардних контрактах і доставити зерно на елеватори. Також важливе завдання – своєчасно надати матеріали про проведення інвентаризації хімічних засобів захисту рослин. І останнє: наближається Покровський ярмарок. Запорізька міська влада просить забезпечити торгівлю продукції місцевих товаровиробників у обсягах більших, ніж торічні, і за цінами нижче ринкових, - поставив завдання Олег Ніколенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області