Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хід будівництва першочергових об’єктів області – на особистому контролі Олександра Пеклушенка

16 вересня 2013 - 15:09

Хід будівництва першочергових об’єктів області – на особистому контролі Олександра Пеклушенка

В облдержадміністрації поновлено проведення щотижневих апаратних нарад з актуальних питань життєдіяльності регіону, які проводить голова ОДА Олександр Пеклушенко. На сьогоднішній нараді було розглянуто три питання, перше з яких – стан будівництва об’єктів у м.Запоріжжі та області.

Начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Сергій Ткаченко доповів про хід будівництва мостових переходів через р.Дніпро.

- Проект  будівництва автотранспортної магістралі через р.Дніпро протяжністю 9,1 км включає 27 штучних споруд, у тому числі два позакласних мости - вантовий міст через р.Дніпро довжиною 660 м та міст через р.Старий Дніпро довжиною 340 м. Загальна вартість проекту складає 5,028 млрд. грн., у тому числі вартість першого пускового комплексу – 2,7 млрд. грн., - повідомив Сергій Ткаченко.

Для прискорення відкриття руху було прийнято рішення будівництва першого пускового комплексу, що забезпечить рух транспорту між правим та лівим берегами верховою стороною. Вартість завершення робіт складає 1,9 млрд. грн. Поточного року передбачено фінансування в розмірі 1 млрд. грн., з них станом на 1 вересня профінансовано 413,2 млн. грн.

Станом на 10 вересня завершено роботи на двох транспортних розв’язках, шляхопроводах та естакадах до основних мостів. Також основні роботи ведуться на будівництві двох мостових переходів. На будівельному майданчику вантового мосту на будівництві пілону монтажні роботи проводяться на висоті 143-146 метрів. На будівництві мосту через Старий Дніпро здійснюється влаштування стапеля, монтаж робочих майданчиків для укрупненої зборки металоконструкцій та поздовжнього насування.

- Заслухавши доповідь, я дійшов  висновку, що роботи йдуть відповідно до фінансування, якого недостатньо. Днями має прийти транш у розмірі 40 млн. грн., але для того, щоб будівельники працювали на повну потужність, у найближчі 2-3 тижні нам необхідно отримати ще 200 млн. грн., - зазначив Олександр Пеклушенко.

Щодо стану будівництва обласного перинатального центру заступник директора ТОВ «Рубікон-Трейдинг» Ярослав Шулик повідомив, що проект передбачає реконструкцію акушерського та гінекологічного корпусів, а також харчоблоку.

- Потужність обласного перинатального центру після реконструкції складатиме 2,7 тис. пологів на рік. Загальна кількість ліжок – 124, плюс шість денного стаціонару. Так, акушерський корпус розрахований на 90 ліжко-місць, у т.ч. 34 – патології вагітності, гінекологічний – на 34 ліжко-місця. Роботи на об’єкті розпочато з 12 жовтня 2012 року, завершення заплановано наприкінці листопада – на початку грудня поточного року. Наразі обсяг виконаних робіт у цілому по об’єкту складає 70%, - повідомив Ярослав Шулик.

За словами Олександра Пеклушенка, нещодавно було анонсовано, що відкриття перинатального центру відбудеться вже 15 листопада.

- У разі необхідності ми перенесемо дату відкриття центру, для нас головне – якісно виконана робота. Цього тижня мій перший заступник Віктор Ємельяненко проведе виїзну нараду на об’єкті та ознайомиться з ходом робіт, - зазначив керівник області.

За словами директора ТОВ «Фо.Рум» Андрія Білого, який є генпідрядникам об’єкта з  будівництва районної поліклініки в Кушугумі, вона буде розрахована на 250 відвідувань з денним стаціонаром та приміщеннями швидкої допомоги. Заклад обслуговуватиме понад 27 тисяч жителів Запорізького району. Орієнтовна здача в експлуатацію – четвертий квартал 2014 року.

- Я знаю всі складності фінансування та будівництва поліклініки, це один з головних об’єктів в області. Зі свого боку я зроблю все, щоб ми отримали все необхідне фінансування та в строк відкрили цей медичний заклад, - зазначив Олександра Пеклушенко.

Директор ТОВ «Корнер-сервіс» Валерій Прозапас поінформував про хід реконструкції обласної філармонії ім.Глінки.

- Будівля повністю захищена зовні: філармонія отримала нові мережі та комунікації, нову покрівлю, відреставрований фасад зі збереженням його структури та історичного вигляду. За цей період було освоєно 12,2 млн. грн. Наразі ми проводимо заходи з естетичного оформлення елементів фасаду будівлі та прилеглої території. Паралельно тривають підготовчі роботи для наступного етапу реконструкції – установки технологічного обладнання вентиляції та кондиціонування, відео спостереження, пожежно-охоронної сигналізації, системи пожежотушіння. Це дозволить закласти базу для масштабних внутрішніх робіт. Загалом до кінця поточного року планується освоїти 7 млн. грн., - повідомив Валерій Прозапас.

Олександр Пеклушенко зазначив, що задоволений ходом реконструкції обласної філармонії.

- Валерію Прозапасу лише 36 років, і коли я бачу, як перетворюється філармонія, можу з упевненістю сказати, що в нас найкраща та найперспективніша молодь. Щодо проведення робіт на філармонії, в мене немає питань, є питання щодо реконструкції перинатального центру та  фінансування будівництва поліклініки в Кушугумі. Крім того, дуже багато роботи щодо фінансування мостових переходів через р.Дніпро, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки, керівник області звернув увагу на стан площі ім.Леніна у м.Запоріжжя.

- Ця площа – обличчя нашого міста, туди приїжджають практично всі туристи, але її стан незадовільний! Тому  прошу міську владу обласного центру вирішувати проблему з цією площею, а не з Фестивальною, де ми самі контролюємо процес, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів