Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада готується до масштабного святкування 70-річчя визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників

16 вересня 2013 - 15:30

Влада готується до масштабного святкування 70-річчя визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників

В області триває підготовка до проведення Покровського ярмарку, 70-річчя визволення Запорізької області та IV Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці». Це питання було розглянуто під час щотижневої апаратної наради з актуальних питань життєдіяльності регіону, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко, минулого тижня відбулося засідання робочої групи з підготовки до святкових заходів, до складу якої увійшли представники правоохоронних органів, Головного управління ДСНС України в Запорізькій області та Департаменту охорони здоров’я ОДА.

- Для нас головне – не просто організувати яскраву розважальну програму та створити комфортні умови для відпочиваючих, але й забезпечити безпечний відпочинок людей з чергуванням усіх відповідальних служб: міліції, рятівників, швидкої допомоги, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, в Покровському ярмарку, який відбудеться 5 жовтня, візьмуть участь товаровиробники з усіх районів області, наразі відпрацьовується цінова політика, яка діятиме під час заходу. Головне – щоб жителі та гості обласного центру змогли придбати необхідні товари за цінами нижче ринкових.

У неділю, 6 жовтня, в парку Вознесенівському відбудеться урочисте відкриття фестивалю «Покрова на Хортиці». Там буде проведено першу «лаву-на-лаву», в якій візьмуть участь не лише запоріжці, а й гості з Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської та інших областей України. Головні ж заходи фестивалю проводитимуться на о.Хортиця.

За словами міського голови м.Запоріжжя Олександра Сіна, вдень 5 жовтня на каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться театралізоване відкриття святкування Дня міста. Територія свята буде розділена на дві зони: торгову та культурну, де буде заборонено вживання алкогольних напоїв. У Вознесенівському парку проходитимуть майстер-класи народних майстрів та шкіл творчості, виставка квітів, а також показові виступи одного з місцевих клубів верхової їзди.

Як повідомила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Конарева, фестиваль «Покрова на Хортиці» триватиме з 5 по 14 жовтня. Вперше запоріжцям за межами стін обласного краєзнавчого музею буде представлено відреставрований давньоруський меч часів князя Святослава та «Вознесенський орел».

9 жовтня на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» відкриється виставка ікон Богородиці, а 11 жовтня на території кінного театру до уваги запоріжців та гостей міста будуть запропоновані реконструйовані козацькі чайки та «Бригантина». О 19.30 там можна буде переглянути театралізовану виставу «Тарас Бульба». Вже 12 жовтня в Совутиній балці за підтримки Посольства США в Україні відбудеться масштабна історична реконструкція.

13 жовтня в Партизанській балці відбудеться один з головних заходів – військово-історична реконструкція подій жовтня 1943 року – боїв за визволення Запоріжжя.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко зазначив, що з року в рік святкування річниці визволення Запорізької області стає все масштабнішим, на фестиваль «Покрова на Хортиці», програма якого постійно розширюється та урізноманітнюється, з’їжджаються все більше гостей. Таким чином, Запорізький край все впевненіше називається духовним центром України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя