Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Проблеми є, однак разом ми здатні їх розв’язати»

16 вересня 2013 - 15:36

Олександр Пеклушенко: «Проблеми є, однак разом  ми здатні їх розв’язати»

Стан фінансування видатків місцевих бюджетів розглянули учасники щотижневої апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

З поточною ситуацією в цій сфері присутніх ознайомив директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь.

Зокрема, посадовець повідомив, що протягом січня-серпня поточного року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 2,4 млрд. грн. доходів, що становить 101 % до плану. Заявлені плани виконано всіма містами і районами області, перевиконання становить 33,2 млн. грн. При цьому, якщо порівнювати надходження з відповідним періодом минулого року, зростання складає 112,7 млн. грн.

Найвищі темпи зростання доходів загального фонду зафіксовано в Розівському (17%), Бердянському (17%) та Новомиколаївському (15%) районах.

Найнижчі – в Токмацькому, Пологівскому районах, а також у містах Бердянськ та Запоріжжя. Зменшились надходження в м. Мелітополь та Запорізькому районі.

Щодо фінансування видатків Сергій Медвідь відзначив, що за вісім місяців проведено 3,7 млрд. грн., що складає 91% до плану. Коментуючи це питання, посадовець порушив проблему казначейського обслуговування місцевих бюджетів. Так, за його словами, станом на 01.07.2013 не було проведено 20% незахищених видатків, у липні – 53%, а в серпні вже 89%.

Наявність проблеми підтвердив і начальник ГУ державної казначейської служби України в Запорізькій області Анатолій Петряєв.

- Мають місце затримки платежів, іноді на місяць – два. Однак хочу звернути увагу на те, що казначейство не блокує рахунки. Ми можемо тільки оплатити видатки в рамках отриманих доходів, не більше, - зауважив Анатолій Петряєв.

Тимчасовим вирішенням проблемного питання є короткострокові кредити місцевим бюджетам, які видає казначейство. Проте наприкінці року проблема прогнозовано буде загострюватись. Тому, за словами посадовця, керівникам місцевої влади необхідно працювати над оптимізацією видатків.

Про забезпечення ресурсами для своєчасного фінансування невідкладних потреб територій поінформував заступник начальника управління міністерства доходів і зборів у Запорізькій області Павло Вертепа. За підсумками восьми місяців 22 території області допустили зниження надходжень до загального фонду Держбюджету. Зокрема, скоротились надходження від основних джерел наповнення - податку на прибуток та ПДВ.

- Ці питання спеціально винесені на порядок денний. Ми не замовчуємо проблеми. Разом з тим, я переконаний, що разом ми здатні  врегулювати ці складнощі. Однак для цього необхідно інтенсивно та ефективно працювати, - прокоментував доповіді посадовців голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів