Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Служби цивільного захисту регіону готуються до роботи взимку

17 вересня 2013 - 13:41

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду з питань стану підготовки органів управлінь та спеціалізованих служб цивільного захисту до роботи в осінньо-зимовий період. Захід відбувся за участю керівників ГУ ДСНС у Запорізькій області, управління ДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області, ДП «Запорізький облавтодор», ВАТ «Запоріжобленерго» та ін.

Як зазначив представник обласної виконавчої влади, взаємодія всіх профільних підрозділів має бути погоджена і відпрацьована до приходу холодів, зокрема, до першого листопада.

- Наше завдання - забезпечити стабільну життєдіяльність територій, громадського порядку та  дорожній рух у зимовий період. Тому прошу  акцентувати увагу на рівень готовності, існуючих недоопрацюваннях та пропозиціях щодо покращення нашої з вами взаємодії, - окреслив напрямок роботи Віктор Ємельяненко.

Директор Департаменту з питань цивільного захисту населення ОДА Володимир Шлея поінформував присутніх про поточну ситуацію. Так, він повідомив, що вже уточнена єдина схема реагування управлінь та служб у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з погіршенням погодних умов. Розроблено комплексний план заходів з попередження надзвичайних ситуацій. Найближчим часом буде створено запас паливно-мастильних матеріалів у обсязі до 30 тисяч літрів. Також у резервному фонді обласного бюджету передбачено 1 млн. грн. на ліквідацію наслідків НС.

Як підкреслив перший заступник голови ОДА, необхідний запас паливно-мастильних матеріалів має бути створений на кожному підприємстві. При цьому вкрай важливо ретельно перевірити готовність до роботи взимку власної та орендованої техніки.

До представників Запорізького облавтодору та ДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області посадовець мав кілька запитань. Зокрема, чи передбачені пункти обігріву на дорогах, а також шляхові «кишені», в які можна буде відбуксувати машини у разі затору. При цьому  Віктор Ємельяненко зробив наголос на необхідності збільшення кількості саме пересувних пунктів обігріву, а не стаціонарних.

 У період холодів особливо важлива стабільна робота енергетичних мереж. У цьому контексті посадовець висловив переконання, що при обстеженні мереж  необхідно врахувати розу вітрів, оскільки є ряд територій, де пориви відбуваються найчастіше, приміром, Приазовський та Якимівський райони.

- Маємо ще час на відпрацювання всіх цих питань. У цих напрямках наша робота має бути системною та плановою. У разі виникнення ускладнень чи проблем прошу не замовчувати, а порушувати їх на нарадах. Будемо разом відшукувати шляхи вирішення, - підбив риску перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області