Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко доручив розробити програму створення в Запоріжжі нового онкологічного відділення

18 вересня 2013 - 10:58

Олександр Пеклушенко доручив розробити програму створення в Запоріжжі нового онкологічного відділення

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду з керівниками запорізьких медичних установ, де проходять лікування пацієнти із захворюваннями щитовидної залози. Адже в останні роки зафіксовано зростання кількості онкологічних захворювань цього профілю. Сумній  статистиці сприяють екологічні проблеми та наслідки аварії на ЧАЕС.

- За останні десять років у нашій області зростає захворюваність щитовидної залози. Регіональний показник вище за середньоукраїнський. Більше того, частіше стали виявляти саме рак щитовидної залози. Торік було зафіксовано 115 таких випадків, - повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Світлана Беляєва.

У разі виявлення такого онкологічного захворювання показана операція, яку успішно проводять місцеві хірурги. Але подальша терапія запорізьким пацієнтам поки недоступна – немає профільного відділення. Тому хворі змушені їздити на лікування в сусідній Дніпропетровськ, де в обласній клінічній лікарні імені Мечникова вони мають можливість отримати так звану радіойодотерапію. Всі витрати пацієнтів оплачуються з обласного бюджету. Щорічно таких хворих набирається близько ста осіб.

Головний лікар міської клінічної лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Сергій Завгородній вважає цю терапію світовим стандартом лікування небезпечного захворювання.

- Пацієнти, якщо вони правильно прооперовані, і якщо після оперативного втручання провести два або три сеанси радіойодотерапії, можуть вилікуватись у ста відсотках випадків. За цим методом лікування -майбутнє, - запевнив фахівець. 

Керівник регіону наголосив, що Президент України Віктор Янукович вимагає від місцевої влади активно модернізувати медичну галузь, щоб забезпечити громадян якісними і доступними медичними послугами

У контексті порушеної проблеми поставив медикам завдання - протягом місяця розробити програму створення в Запоріжжі сучасного медичного відділення, де пацієнти з усієї області мали би можливість отримувати лікування радіойодотерапією.

- Можуть бути два варіанти. Як філія, наприклад, обласної лікарні чи обласного онкодиспансеру, щоб можна було профінансувати за рахунок обласного бюджету. Або ж нам потрібно йти шляхом державно-приватного партнерства. Вважаю, що обидва варіанти мають право на життя. Все необхідно опрацювати і протягом місяця надати мені пропозиції. До кінця року у нас повинна бути чітка концепція, як ми  з вами в 2014-му році відкриємо це відділення. Ми  повинні його відкрити. Тому що Запоріжжя не те місто, жителі якого мають отримувати допомогу в сусідніх областях, – заявив Олександр Пеклушенко.

Медики впевнені, що відкриття такого відділення позитивно позначиться на одужанні хворих - їм не доведеться їхати в інше місто, лікарі зможуть краще контролювати процес лікування. А поки триватиме робота над створенням відділення, Олександр Пеклушенко закликав керівників медичних установ здійснювати суворий контроль над тим, чи всі пацієнти отримують необхідне лікування в  Дніпропетровську.

- Кількість хворих, які потребують лікування, і кількість тих, що його отримали, має бути рівною. Необхідне фінансування з обласного бюджету буде забезпечено, – наголосив керівник регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси