Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Через кілька років запорізький аеропорт постане в новому вигляді»

18 вересня 2013 - 14:46

Керівник регіону Олександр Пеклушенко разом з представниками міської влади провів виїзну нараду на комунальному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя». Головні питання обговорення - що змінилося на об'єкті після передачі його в комунальну власність міста та які перспективи розвитку повітряних воріт краю.

Передача аеропорту до комунальної власності міста дозволила врятувати об'єкт – в цьому не мають сумнівів усі учасники наради.

- Нам удалося за рахунок виділення коштів з міського бюджету продовжити всі ліцензії аеропорту, без яких його робота була б неможлива. Наступне найважливіше завдання, яке стоїть перед нами і буде вирішене в наступному році, - це вихід на беззбиткову діяльність, - повідомив міський голова Олександр Сін.

Завдяки фінансовій підтримці з міського бюджету аеропорту вдалося вирішити хронічні проблеми і приступити до стабільної роботи. На підприємстві немає заборгованості із заробітної плати, вдвічі збільшився пасажиропотік. За вісім місяців прийнято 1392 рейси, обслуговано 58411 пасажирів. Крім того, приступили до оновлення техніки, яка давно застаріла. Витрати на об'єкт склали 10 млн.  грн. На черзі - вирішення одного з ключових питань, що стосується підвищення рівня обслуговування клієнтів, відкриття сучасного пункту прийому багажу. Встановити стрічку мають намір у найближчі місяці.

- Буде нормальний сучасний транспортер видачі багажу, як у європейських аеропортах. Ми плануємо 3 жовтня  підписати договір з постачальником, а обладнання очікуємо до 20 листопада. Розраховуємо, що це відбудеться цього року, якщо не буде проблем з фінансуванням. З потенційним постачальником є домовленість, що вони будуть встановлювати стрічку, не вимагаючи передоплати, - повідомив директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський.        

Олександр Пеклушенко оглянув усі приміщення аеропорту - від митниці і кафе до адміністративного корпусу та медпункту та поспілкувався зі співробітниками підприємства. Керівник регіону подякував колективу  за роботу і запевнив, що в найближчі роки  запорізький аеропорт перетвориться. Але головне, в будь-якому випадку,  забезпечення безпеки пасажироперевезень.

- Ми будемо рухатися кількома напрямками: перший і найголовніший - наші власні сили, оскільки це комунальне підприємство. Другий - робота з державою, за допомогою наших народних депутатів, що стосується ремонту злітно-посадкової смуги. І третій напрямок - пошук стратегічного інвестора  для того, аби аеропорт звучав гордо. Для того, щоб у розвиток аеропорту були вкладені не 10 мільйонів гривень, а сотні мільйонів. Те, що Запоріжжя ніколи не буде без аеропорту, - я вам гарантую. Щоб аеропорт став якісно новим, я думаю, що нам потрібно хоча б два з половиною року, але поліпшення всі побачать уже наступного року, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»