Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До ювілейних свят Запорізької області в краєзнавчому музеї відкриється нова зала

19 вересня 2013 - 13:35

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з директором Запорізького обласного краєзнавчого музею Георгієм Шаповаловим та з істориком, співробітником краєзнавчого музею Володимиром Лінником. Вони обговорили питання залучення фахівців музею до святкування ювілеїв регіону: 75-ї річниці Запорізької області, та 70- річчя визволення краю від фашистських загарбників.

Цього року в заходах з нагоди визволення міста Запоріжжя візьмуть участь визволителі-ветерани 79-ї гвардійської стрілецької дивізії, основу якої складали жителі Томської області. Як зазначив Георгій Шаповалов, визвольний шлях дивізії пролягав через усю область, і запорізькі історики зацікавлені в його вивченні, відновленні імен загиблих.

Під час зустрічі також обговорювалося питання створення в Запорізькому краєзнавчому музеї нової експозиційної зали, присвяченої рокам відновлення Запорізької області після Великої Вітчизняної війни.

- У нашому музеї зібрана розкішна колекція експонатів тих років, зокрема, часів, коли першим секретарем Запорізького обкому партії був Леонід Брежнєв. Нова зала майже готова, але нам необхідна допомога в питанні оснащення її новими вітринами, - розповів Георгій Шаповалов.

Олександр Пеклушенко зацікавився цим питанням та пообіцяв надати всебічну підтримку з боку обласної влади, необхідну для  відкриття нової зали.

- Історія Запорізького краю дуже цікава. Я вважаю, що саме наш регіон, як ніякий інший, зробив унікальний потужний ривок, який дозволив вийти Запорізькій області на лідируючі позиції у сучасності. Тому вивчення історії краю – це не лише дуже цікавий, але й дуже корисний процес. Переконаний, що святкування ювілеїв області – річниць створення та визволення -   мають максимально посилити інтерес до вивчення героїчного минулого Запорізького краю, -  наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі