Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада поглиблюватиме взаємодію з бізнесом через Громадську раду при Держслужбі підприємництва України

19 вересня 2013 - 14:33

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з головою Громадської ради при Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Павлом Міхайліді, який перебуває з робочою поїдкою в регіоні.

Питання розвитку підприємництва, створення сприятливого бізнес-клімату – одні з найважливіших напрямків політики Президента України.

Як зазначив Олександр Пеклушенко, в малому і середньому бізнесі регіону зайняті 480 тисяч запоріжців, а разом з членами родин це майже 60% населення краю. Тому органи виконавчої гілки влади та місцевого самоврядування наполегливо і системно працюють над створенням комфортних умов для роботи місцевого бізнесу, а також налагодження продуктивного діалогу з його представниками.

За словами керівника області, особлива увага приділяється боротьбі з корупцією в цій сфері. В судах області розглядається близько 30 кримінальних справ на посадовців-хабарників.

- У нас йде постійна боротьба з корупціонерами, незалежно від партійної приналежності чи посади. Крім того, ми ретельно стежимо за роботою контролюючих органів, щоб не допустити зловживань. Це питання на моєму особистому контролі, - окреслив напрямки роботи керівник регіону.

По завершенні цієї зустрічі в обласній державній адміністрації відбулося засідання за «круглим столом», на яке були запрошені представники Громадської ради при ОДА,  лідери громадських підприємницьких організацій, профільні посадовці. Захід провів перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

Голова Громадської ради при Держпідприємництві України Павло Міхайліді ознайомив учасників з напрацьованим порядком взаємодії з владою, а також подальшими перспективами розвитку. Зокрема, він зазначив, що наразі пріоритетне питання – напрацювання та впровадження ефективного, відповідального професійного та громадського регулювання. Однак у цій роботі важливо врахувати той аспект, що не весь бізнес у країні є соціально відповідальним. Є напрямки, контроль за якими не може бути послаблений, наприклад, сертифікація продуктів харчування.

Також Павло Міхайліді повідомив, що Громадській раді при Держпідприємництві не вистачає експертів, які можуть підготувати оперативні та об’єктивні оцінки  актуальних питань та проектів. За його словами, ті запоріжці, які орієнтуються у даній темі, є активними та небайдужими на громадських засадах можуть долучитися до цієї роботи.

- Для нас украй важливо підтримувати діалог з представниками громадськості на місцях, обговорювати проекти та рішення, які в подальшому будуть направлені  Уряду. Тільки так можна досягти збалансованості у цій сфері, - відзначив Павло Міхайліді.

Учасники заходу також обговорили поточну ситуацію в області, якість надання адмінпослуг та напрацьовану взаємодію громадських організацій з владою.

Завершуючи засідання, Віктор Ємельяненко відзначив, що влада, громадськість та бізнес готові до співпраці з Громадською радою при Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

- Маємо використати потенціал та ресурси Громадської ради в інтересах запорізького бізнесу. Переконаний, наша співпраця буде ефективною та результативною, - резюмував посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні