Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко : «ЗАЗ - це діамант у короні Запорізької області»

20 вересня 2013 - 11:19

Запорізький автомобільний завод відзначив ювілей - 150 років з моменту заснування. В історію заводу вписано багато яскравих сторінок. У 1863 році все починалося з випуску сільгосптехніки, у 1927-му в Запоріжжі випустили перший в Радянській Україні зернозбиральний комбайн. У 1959 -му з конвеєра зійшов перший вітчизняний автомобіль - знаменитий «ЗАЗ -965 Запорожець». Ця машина і всі наступні незмінно ставали справжніми народними автомобілями.

День народження найстарше підприємство регіону зустрічає з гарним настроєм. Незважаючи на труднощі останніх років, завдяки підтримці Президента Віктора Януковича й Уряду, «ЗАЗ» дивиться в майбутнє з оптимізмом. Під час урочистої церемонії святкування ювілею в ДК «ЗАЗ» голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко запевнив заводчан, що Глава держави розуміє важливість стабільної роботи підприємства. Адже «ЗАЗ» сьогодні - це не тільки єдине автомобілебудівне підприємство з повним циклом виробництва та один з флагманів машинобудування країни, а й  багатотисячний колектив, який складають  запорізькі заводчани і ще семи сотень підприємств-суміжників.

- До вашого заводу у Президента особливе ставлення. Немає жодної моєї зустрічі з Главою держави, яка б не починалася і не закінчувалася з питання «Що потрібно «ЗАЗу?». До речі, ікону Богородиці, яку колектив подарував Віктору Федоровичу, я йому передав. Президент сказав, що автозаводчани завжди можуть розраховувати на його допомогу і підтримку.

Керівництво підприємства впевнене, що впровадження спецмита й утилізаційного збору стали найкращими подарунками на ювілей заводу. За словами голови правління ПАТ Сергія Філіпенка, в наступному році на підприємстві мають намір удвічі збільшити виробництво.

- Ми вже зможемо конкурувати зі світовими підприємствами. В Україні тепер створені умови і правила для автовиробників, які працюють і розвиваються. Прийняті закони створюють рівноправні умови для імпортерів і для нас, як для підприємств, що мають повний цикл автомобільного виробництва, - запевнив керівник підприємства Сергій Філіпенко.

На честь ювілею заслужені працівники підприємства отримали грамоти та нагороди. Керівник регіону побажав колективу процвітання й успіхів.

- Ви є діамантом у короні Запорізької області. Ми маємо все для того, щоб бути справжнім індустріальним центром. У нас з вами є металургійний комплекс, який знають у всьому світі, у нас є авіаційний завод, який знають у всьому світі. І у нас є автомобільний завод, який знають у всьому світі. Завод дивовижний за своєю технологією. Можу з упевненістю сказати, що завод знаходиться на рівні не тільки європейських, але й світових стандартів. Впевнений, у заводу добре минуле, непогане сьогодення і прекрасне майбутнє, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні