Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Потенціал та фінансовий ресурс Оріхівського району спрямовано на головне - соціальний захист людей»

23 вересня 2013 - 09:34

Оріхівський район відзначив 70-річчя визволення  від фашистських загарбників, 90-річчя утворення району та 238-у річницю заснування міста Оріхова. У святкових заходах узяв участь  перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко.

Святкування розпочалося ще 16 вересня дитячою розважальною програмою і концертом «Місто   дитячих усмішок». Потім естафету прийняла молодь:  17 вересня відбувся концерт молодіжних груп і виконавців «Ти цвіти, не згасай, мій Оріхівський край!».  Для старшого покоління 18 вересня відбувся ретро-вечір «Завжди молоді серцем» та концерт популярної музики. 

19 вересня   в парку ім. Шевченка, на меморіалі  «Пам'ятаємо. Шануємо. Гордимося» відбувся урочистий мітинг  з нагоди визволення району від  окупантів, під час якого пологівці передали  Оріхівщині Всеукраїнську  естафету «Слава визволителям України» з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-річчя Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр., що стартувала на Луганщині.

Кульмінаційним днем у святкуванні ювілеїв стала п’ятниця – 20 вересня. Зранку сільськогосподарські товаровиробники району пропонували мешканцям різноманітну продукцію власного виробництва. У фойє районного будинку культури працювала виставка «Історичний калейдоскоп», у якій взяли участь майстрині Оріхівщини зі своїми роботами: картинами з тіста, виробами з бісеру, соломи, паперу, природного матеріалу тощо.

Урочиста частина свята відбулася в головному  залі районного будинку культури. Віктор Ємельяненко привітав оріхівців від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

- 70 років відділяє нас  від тих вересневих днів, коли востаннє пролунали залпи найжорстокішої війни в історії людства над рідним краєм. У нашій  пам’яті  навічно закарбовано урок мужності і  звитяги переможців.  Район прийшов до сьогодення з великими здобутками:  за результатами економічного, соціального та культурного розвитку за перший і другий квартали Оріхівський район  посідає перше місце. Хлібороби Оріхівщини  зібрали більше  100 тонн ранніх зернових -  це вагомий внесок до  запорізького короваю. Таких результатів, крім Оріхівського району,  вдалося досягти лише ще трьом районам: Гуляйпільському,  Пологівському та  Бердянському, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, потенціал та  фінансовий ресурс району спрямовано на головне  -  соціальний захист людей. Як результат  -  оновлені палати і корпуси районної лікарні, сучасне медичне обладнання, ремонт  сільських шкіл.

Віктор Ємельяненко  вручив кращим  трудівникам району ордени  «За заслуги перед Запорізьким краєм», медалі  «За розвиток Запорізького краю»  та Почесні грамоти обласної державної адміністрації.

За заслуги перед Оріхівським районом Віктора Ємельяненка нагороджено  знаком «За розбудову Оріхівського краю».

Після  молодіжного  концерту  «Молоді голоси Оріхівщини» на жителів району чекав подарунок від народного депутата України Володимира Бандурова  - концерт народної артистки України Наталії Бучинської та гурту «Мандри», який завершився яскравим  феєрверком.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами