Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі бюджетники області отримають заробітну плату за вересень у повному обсязі

23 вересня 2013 - 15:47

Усі бюджетники області отримають заробітну плату за вересень у повному обсязі

Місячний фонд заробітної плати працівникам бюджетної сфери області у вересні складає 326 млн. грн. За першу половину місяця заробітна плата в обсязі 136 млн. грн. виплачена своєчасно та в повному обсязі. Виплату за другу половину вересня 17 територій області планують забезпечити за рахунок власних надходжень та оформлення кредитів у органах казначейської служби.

Про це повідомив директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь під час апаратної наради з актуальних питань життєдіяльності територій, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

У дев’яти територій (м.Токмак, м.Дніпрорудне, Василівський, Бердянський, Михайлівський, Новомиколаївський, Пологівський, Токмацький та Якимівський райони) була проблема в оформленні кредитів у розмірі більш ніж 1/12 затвердженого обсягу доходів загального фонду місцевого бюджету.

- У зв’язку з цим керівництво облдержадміністрації звернулося до Міністерства фінансів України щодо можливості вирішення питання надання місцевим бюджетам області кредитів на покриття тимчасових касових розривів у обсязі, більшому за розрахунковий. 19 вересня Міністр фінансів України Юрій Колобов підписав окреме доручення щодо цього питання, - повідомив Сергій Медвідь.

За словами посадовця, одночасно було вирішено питання отримання територіями середньомісячного кредиту в повному обсязі – 48 млн. грн. (м.Запоріжжя – 38,5 млн. грн., м.Бердянськ – 2,8 млн. грн., м.Мелітополь – 3,6 млн. грн., м.Токмак – 0,6 млн. грн., Василівський район – 0,6 млн. грн., Пологівський район – 2 млн. грн.)

- Позитивне вирішення цих питань на центральному рівні та виконання місцевих бюджетів у вересні дасть можливість виплатити заробітну плату працівникам бюджетної сфери своєчасно та в повному обсязі, - підкреслив Сергій Медвідь.

Крім того, за дорученням Міністерства фінансів України від 19 вересня в обласний бюджет спрямовано 4,3 млн. грн.  субвенції з державного бюджету на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. За ці кошти буде погашено заборгованість із заробітної плати працівникам КП «Запоріжелектротранс».

Також проблема з виплатою заробітної плати була в ТОВ «Мелітопольські теплові мережі». 14 червня державним виконавцем було накладено арешт на рахунки підприємства через наявну заборгованість перед НАК «Нафтогаз України». Боржником було здійснено оплату в обсязі 18 млн. грн., наразі не сплачено тільки штрафні санкції в розмірі 3,7 млн. грн. Олександр Пеклушенко звернувся до Міністра юстиції України Олени Лукаш щодо розблокування рахунків підприємства, і проблему було розв’язано.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко наголосив, що вкрай важливо, щоб підприємства та суб’єкти малого та середнього бізнесу своєчасно та в повному обсязі сплачували податки.

- Коли я тільки прийшов на посаду голови облдержадміністрації, я сказав, що забезпечення виплати заробітної плати бюджетникам – це одне з першочергових завдань. Саме тому для нас украй важливо, щоб усі сплачували податки, адже від наповнення бюджету залежить зарплата людей, які вчать наших дітей, лікують нас у медичних закладах, надають медичну допомогу. Наразі ми вирішили питання, але необхідно мобілізувати всі ресурси, щоб у подальшому таких проблем не виникало, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді