Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці обговорили зміни до законодавства в галузі водного господарства

24 вересня 2013 - 09:00

Фахівці обговорили зміни до законодавства в галузі водного господарства

Заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Олег Ніколенко провів нараду щодо надання в оренду водних об’єктів обласною державною адміністрацією.

- Набуття чинності Законом України «Про аквакультуру» змінило порядок надання водних об’єктів в оренду, але залишилося багато питань, які чітко не врегульовані законодавством.  Тому ми повинні розглянути низку питань, які потребують додаткового розгляду фахівцями, - зазначив Олег Ніколенко.

Найбільш актуальним є надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки при наявності договору оренди водного об’єкта, оскільки до ОДА вже надійшла низка таких звернень від орендарів водних об’єктів області.

Станом на 1 вересня із 327 водних об’єктів (загальна площа водного дзеркала - 4356 га) укладено 181 договір оренди, погоджений з облводресурсів, у тому числі з оформленим договором на землю,  без оформленого договору на землю – 146.

Олег Ніколенко доручив Департаменту агропромислового розвитку ОДА та юридичному відділу ОДА до 25 вересня надати обґрунтування щодо можливості надання земельних ділянок в оренду, зайнятих орендованим водним об’єктом на неконкурентних засадах.

- Що ж стосується продажу права на оренду водного об’єкта на земельних торгах, де організатором буде обласна державна адміністрація, то підготовка земельної ділянки і водного об’єкта на торги потребують значних коштів. На земельну ділянку розробляється проект відведення та експертна грошова оцінка, на водний об’єкт - паспорт водного об’єкта. Тому необхідно вирішити питання  фінансування цих робіт, - зазначив посадовець.

Також під час наради  розглянуто питання щодо підстав та умов надання дозволу на спецводокористування, виготовлення, погодження паспорта водного об’єкта, вартість робіт,  можливість коригування вже існуючого паспорта водного об’єкта, оформлення прав на гідротехнічні споруди тощо.

Олег Ніколенко зазначив, що необхідно чітко прописати порядок проходження документів у облдержадміністрації, які надійшли від громадян та юридичних осіб щодо оренди водного об’єкта, та процедуру укладання договорів оренди водного об’єкта, стороною якого є ОДА.

Посадовець також порушив питання щодо процедури заміни сторони в договорі оренди у зв’язку із зміною компетенції по розпорядженню водними об’єктами. Він звернув увагу на те, що проект відведення земельної ділянки водного фонду підлягає обов’язковій державній землевпорядній експертизі, а площею більше 30 га експертизу здійснює Держземагентство.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами