Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кількість клієнтів центрів адміністративних послуг збільшується

24 вересня 2013 - 09:59

Кількість клієнтів центрів адміністративних послуг збільшується

Про  стан створення в області мережі центрів надання адміністративних послуг та виконання Указу Президента України щодо активізації економічних реформ під час апаратної наради поінформувала директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Марина Драздович.

За даними посадовця, в області працює 13,5 тисячі малих, 724 середніх підприємства, 2331 фермерське господарство та 10,5 тисячі підприємців – фізичних осіб.

- Згідно з цими даними, кожен третій житель області прямо чи опосередковано пов'язаний з роботою підприємців, і відповідно, з адміністративними послугами. Тому дерегуляція бізнесу – один з основних та найсерйозніших напрямків нашої роботи, - зазначила директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА.

Цьому питанню значну увагу приділяє Президент України. Зокрема, з метою покращення бізнес-клімату майже на третину (із 78 у 2010 році до 57 у 2013) скорочено кількість видів діяльності, які підлягають ліцензуванню. Крім того, було скасовано ліцензування понад 2000 видів робіт. Перелік документів дозвільного характеру затверджений на рівні закону, і тільки протягом останнього року їх кількість скорочена із 223 до 143.

Головною ж умовою дерегуляції бізнесу на місцях є створення мережі адміністративних центрів, які працюватимуть за принципом єдиного вікна.

Наразі в області успішно працюють такі центри в Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Токмаку та Енергодарі. При цьому кількість звернень до Запорізького центру адмінпослуг у І півріччі 2013 року збільшилась у півтора раза в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

До процесу надання адміністративних послуг підключаються відділення «Укрпошти». Зараз такий вид послуг можна отримати в 246 відділеннях, а до кінця року їх кількість заплановано збільшити до 534.

Наразі триває робота з відкриття центрів адмінпослуг у всіх районах області та м. Запоріжжя. На відкриття кожного такого центру з Держбюджету виділено 68 тис. грн. Таким чином, загальна сума фінансування 25 центрів становить 1,7 млн. грн., з яких фактично область уже отримала 1,4 млн. грн.

Однак, як відзначила Марина Драздович, наразі проблемним є те, що досі не затверджено повний перелік адмінпослуг на центральному рівні.

- Маємо завдання до першого січня наступного року відкрити всі центри адміністративних послуг. Найближчим часом наші співробітники проведуть ряд виїздів на території, щоб з’ясувати поточну ситуацію та проблемні моменти, - повідомила директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА М. Драздович.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок