Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Територія артилерійської бази в Новобогданівці має бути очищена на 100% - Олександр Пеклушенко

24 вересня 2013 - 13:49

Військові та рятувальники доповідають, що за півроку, з березня по вересень, територія колишньої артилерійської бази під Новобогданівкою очищена від снарядів. Виявлено та знищено 96 000 вибухонебезпечних предметів. Усього очищено 233 гектари території. В операції брали участь 26 бригад з розмінування, це майже 200 фахівців. Сьогодні з їх роботою ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Керівник регіону оглянув територію бази і провів оперативну нараду з представниками Міністерства оборони та ДСНС.

- Виконано колосальний обсяг роботи  в максимально стислий термін. І найголовніше - якість роботи така, що можна сміливо гуляти по території. Від імені всіх жителів регіону хочу висловити слова подяки всім учасникам розмінування. Ви працювали, ризикуючи своїм життям. Я буду клопотати про присвоєння вам державних нагород, - звернувся до військових і рятувальників Олександр Пеклушенко.

Тим не менше  наразі про передачу ділянки землі обласній громаді мова не йде, наголосив голова облдержадміністрації. На його думку, ця територія таїть у собі ще чимало небезпечних «сюрпризів». Особливо, враховуючи той факт, що на військовий об'єкт регулярно навідуються збирачі металобрухту з найближчих сіл. Побоювання влади викликані тим, що розмінування проводилося на глибині 25-30 сантиметрів. Керівник регіону впевнений, що необхідно провести більш глибоке очищення території.

- Як голова облдержадміністрації не маю права приймати цю територію в такому стані. Поки ви не дасте мені стовідсоткову гарантію, що ця земля очищена на глибині трьох метрів, і ніхто й ніколи на ній не підірветься, не  буду цього робити. Мене ніхто не змусить. Треба обстежити кожну піщинку, кожен міліметр. Безпека населення для нас - найголовніше. Тому будемо домагатися фінансування Міністерства оборони для того, щоб ліквідувати всі небезпеки, які приховує в собі ця земля. Упевнений, що мене підтримає в цьому питанні Прем'єр-міністр. Ми не можемо кинути цю роботу на півдорозі. Вона буде продовжена, поки територія не буде очищена на сто відсотків, - заявив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок