Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Енергодар – гідний приклад того, як влада повинна забезпечувати доступ кожної дитини до дошкільної освіти»

25 вересня 2013 - 09:40

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко здійснив робочу поїздку до м.Енергодар, де ознайомився з роботою учбово-виховного комплексу №9 та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.

В учбово-виховному комплексі керівник області перевірив матеріально-технічну базу, оглянув кабінети та спальні кімнати, поспілкувався з педагогічним колективом та вихованцями закладу.

Як повідомила директор учбово-виховного комплексу Валентина Деркач, у закладі функціонують шість груп дошкільної ланки та вісім класів (з першого по четвертий) навчальної ланки з поглибленим вивченням англійської мови. Загалом тут виховуються 133 дитини дошкільного віку та 213 учнів 1-4 класів.

- Протягом останніх трьох років міською владою було профінансовано поточний ремонт сантехніки закладу на 64,7 млн. грн., поточний ремонт електрики на 12,5 тис. грн., капітальний ремонт сантехніки на 12,8 тис. грн. та заміна вікон на 378 тис. грн. Цього року закуплено товарів на 80,8 тис. грн., а саме: технологічне обладнання, госптовари, спортивний інвентар, електроінструменти, будівельні матеріали, комп’ютерна техніка, шкільні дошки, учбові посібники тощо, - повідомила Валентина Деркач.

В цілому Олександр Пеклушенко залишився задоволений побаченим, але зауважив, що  необхідно завершити заміну вікон на пластикові, особливо це стосується спальних дитячих кімнат.

У загальноосвітній школі №2 нараховується 34 класи, в яких навчаються 982 учні. Більшість класів мають свій профіль: поглиблене вивчення української або англійської мови, географії, фізики та біології тощо.

- Для повноцінного функціонування школи протягом останніх трьох років міською владою було виділено кошти: на поточний ремонт сантехніки - 41,4 тис. грн., поточний ремонт електрики - 3,5 тис. грн., поточний ремонт м’якої покрівлі - 30,5 тис. грн., капітальний ремонт сантехніки та заміну вікон - 760 тис. грн., капітальний ремонт внутрішнього та зовнішнього освітлення - 4,8 тис. грн., а також на капітальний ремонт огорожі -  99,8 тис. грн., - повідомив директор школи Леонід Воробйов.

Олександр Пеклушенко оглянув спортивний майданчик школи, учбові кабінети, санвузли та вчительську, поспілкувався зі школярами та вчителями. За словами педагогів, практично всі випускники енергодарських шкіл вступають до вищих навчальних закладів і обирають спеціальність ще в школі.

- Я недаремно обрав саме Енергодар та визначив об’єкти, які забезпечують дітей дошкільною та шкільною освітою. Це унікальне місто, адже 95% випускників шкіл - це студенти вищих навчальних закладів, 70% населення міста має вищу освіту. Я ознайомився з роботою учбово-виховного комплексу та звичайної школи, і був дуже задоволений побаченим: матеріально-технічною базою, педагогічними колективами, підходом до роботи, загальною атмосферою, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника області, Енергодар – це місто, з якого мають брати приклад інші території області.

- Я побачив дуже великий потенціал, який, звісно, треба оновлювати та посилювати. На базі Енергодару ми обов’язково проведемо нараду, і на реальному прикладі продемонструємо, як повинна працювати освітня галузь. Президент України Віктор Янукович поставив перед нами завдання: забезпечити доступ кожної дитини до дошкільної освіти. Енергодар – це гідний приклад такої роботи, адже в місті відсутня черга на отримання місця в дошкільних закладах, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»