Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Позитивний досвід Енергодара щодо використання вторинного тепла для обігріву міста треба поширювати - Олександр Пеклушенко

25 вересня 2013 - 10:43

В області завершується підготовка до опалювального сезону. З метою перевірки готовності територій голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко в рамках робочої поїздки до м.Енергодар перевірив роботу центрального теплового пункту міста, який обігріває одразу кілька мікрорайонів.

- Раніше мікрорайони отримували тепло від місцевої теплоелектростанції, але через його високу вартість у 2011 році було побудовано центральний тепловий пункт. Він обігріває будинки вторинним теплом, яке виробляється з води, що охолоджує блоки Запорізької АЕС. Вартість робіт склала 12,9 млн. грн., наразі центральний тепловий пункт обігріває мікрорайони №1 та №2, а також квартал гуртожитків міста, і головне – за помірною ціною.

Для повного завершення проекту з переводу теплопостачання необхідно побудувати комплекс хімводоочистки та деаерації підживлювальної води, яка подається на центральний тепловий пункт, а також резервуару аварійного запасу води. На це необхідно близько 19,3 млн. грн. Наразі розроблено три проекти із забезпечення центрального теплового пункту очищеною питною водою.

- Проблема теплопостачання Енергодара для мене не нова, я займався її вирішенням ще коли був народним депутатом України.  Завдяки Прем’єр-міністру України Миколі Азарову та бюджетному комітету Верховної Ради ми змогли зробити серйозний крок для роботи цього теплового пункту. Наразі плани Енергодарської міської влади гармонізовано з планами роботи облдержадміністрації.  Переконаний, що позитивний досвід Енергодара щодо енергозаміщення буде використано в обласному центрі та інших містах регіону. Ми повинні також використовувати вторинне тепло промислових підприємств, за рахунок чого здешевлювати собівартість тепла та утримувати тарифи на мінімальному рівні, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону відвідав парк Перемоги, створений у 2005 році з нагоди 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Минулого року в парку відбулося урочисте відкриття експозиції військової техніки під відкритим небом, яку можна побачити і зараз.

- Я дуже радий, що в нас є такі місця, як цей парк. Це гордість команди, яка зараз знаходиться при владі, гордість її попередників. Звісно, парк створено за фінансової підтримки Запорізької АЕС, і це теж дуже важливо. Тут добре розвинена інфраструктура, правильно поставлена робота з дітьми. Словом, Енергодар, так тримати! – побажав Олександр Пеклушенко.

Перед від’їздом до обласного центру керівник області вшанував пам’ять Тараса Шевченка та поклав квіти до погруддя Великого Кобзаря.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів