Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Першочергові завдання – це робота над зростанням дохідної частини бюджету та фінансування соціально значущих заходів»

25 вересня 2013 - 13:58

Віктор Ємельяненко: «Першочергові завдання – це робота над зростанням дохідної частини бюджету та фінансування соціально значущих заходів»

Запорізька область продовжує зберігати провідні позиції в економіці країни:  за підсумками восьми місяців наш регіон увійшов у десятку кращих за 14-ми показниками, а в загальному рейтингу обійшов такі області як Донецька, Луганська та Харківська.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко під час прес-конференції керівництва облдержадміністрації.

- Наша область посіла третє місце в Україні за обсягом реалізованої промислової продукції – 44,2 млрд. грн., друге місце – за темпами росту валової продукції сільського господарства – 140%, третє місце – за темпами роздрібного товарообігу – 112,3%, п’яте місце – за обсягами експорту товарів, шосте місце – за рівнем заробітної плати, яка склала 3094 грн., - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, за підсумками восьми місяців поточного року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 2,47 млрд. грн. Затверджені місцевими радами плани надходжень доходів загального фонду в цілому по області виконані на 101,4%, перевиконання  склало 33,2 млн. грн.

- Станом на 1 вересня забезпечено своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам соціально-культурної галузі та інші соціальні виплати. Заборгованість відсутня. За першу  половину вересня зарплата також виплачена в повному обсязі. Були деякі проблеми з винайденням коштів для видачі зарплати за другу половину вересня, але наразі вони ліквідовані на всіх територіях регіону, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, наразі перед обласною владою стоїть завдання щодо зростання доходної частини бюджету, збільшення площ орендованої землі та розірвання договорів зі злісними порушниками умов оренди, фінансування всіх соціально значущих заходів тощо.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко наголосив, що першочерговим завданням для Віктора Ємельяненка є відслідковування всіх процесів у реальному секторі економіки, щоб обласна влада могла завчасно вживати необхідні заходи для запобігання зниження виробництва.

Ще два моменти, на які звернув увагу керівник області, – це наповнення бюджету для забезпечення роботою та зарплатою бюджетників та соціальна сфера, а саме – медицина та освіта, укріплення їх матеріальної бази.

Також Олександр Пеклушенко повідомив, що  найближчим часом область отримає ще 200 млн. грн. на будівництво мостових переходів через р.Дніпро.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів