Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Гамов: «Зниження рівня бідності – результат конкретної роботи»

25 вересня 2013 - 15:47

Андрій Гамов: «Зниження рівня бідності – результат конкретної роботи»

Про результати роботи обласної влади в соціальній сфері  під час підсумкової прес-конференції поінформував заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

- Серед основних завдань, які поставив перед нами Президент України, – створення умов для працевлаштування та скорочення масштабів бідності серед трудового населення. У цих напрямах маємо ряд позитивних зрушень, - повідомив посадовець.

Так, з початку року в області створено 21 тисячу робочих місць, що складає 76 % до завдання. До кінця року їх кількість збільшиться до 29 тисяч.

Крім того, вдалося стабілізувати ситуацію з ліквідацією робочих місць. За підсумками І півріччя створено на 28% більше, ніж ліквідовано.

Важливим аспектом є те, що з початку року кількість працівників, які отримують зарплатню на рівні мінімальної, зменшилась на третину, і нині їх кількість складає 34,4 тисячі осіб. Також на 50% вдалося скоротити і кількість керівників, які нараховували собі зарплатню на рівні мінімальної. За словами Андрія Гамова, питання рівня заробітної плати й надалі залишатиметься під пильним контролем влади.

Результат цієї роботи  - зниження рівня бідності серед населення Запорізького краю. Торік цей показник складав 13% при середньоукраїнському 25,5%. За словами посадовця, наразі це співвідношення продовжує зберігатись.

Суттєвих зрушень досягнуто і завдяки роботі, яка проводилася з підприємствами-боржниками. З початку року їх кількість зменшилась  на 31% -  з 96 до 66.

Повністю відсутні борги на комунальних підприємствах і в бюджетній сфері. Не мають заборгованості із зарплати сім районів області, ще два райони ліквідували всі борги на економічно активних підприємствах.

Проте, як відзначив представник обласної виконавчої вдали, незважаючи на проведену роботу, запорізькі підприємства продовжують нарощувати заборгованість. За оперативними даними органів статистики, загальна сума боргів перевищила 55 млн. грн.. При цьому 81% загальної суми – борги підприємств державного сектору економіки.

- Нам удалося привернути увагу до цих стратегічних питань керівників профільних міністерств та відомств. Намічено конкретні заходи щодо стабілізації ситуації на наших підприємствах. Наразі завдання для всіх нас – добиватися їх виконання, - підбив риску в питанні заступник голови ОДА Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів