Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Завдання влади – тримати руку на пульсі в кожному районі області та дійти до кожного громадянина»

25 вересня 2013 - 15:50

Обласна виконавча влада повинна контролювати ситуацію на всіх територіях регіону, саме тому голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та його заступники регулярно здійснюють робочі поїздки в райони та міста області. Так, з початку року очільник регіону здійснив 18 робочих поїздок, за підсумками яких було складено протоколи та доручення, виконання яких контролюється керівництвом області.

Про це повідомив заступник голови-керівник апарату ОДА Юрій Пелих під час прес-конференції керівництва облдержадміністрації.

- Цього року апаратом облдержадміністрації забезпечено 22 робочі поїздки керівництва країни в Запорізьку область. Зокрема, Президента України Віктора Януковича, Віце-прем’єр-міністрів Олександра Вілкула та Костянтина Грищенка, голови Верховної Ради Володимира Рибака, міністрів та представників Адміністрації Президента України, - повідомив Юрій Пелих.

За словами посадовця, загальний документообіг облдержадміністрації складає понад 100 тисяч документів, з них більше 7 тисяч – це вхідна документація, з якої понад 3 тисячі – від  органів вищого рівня.

- Обласна влада приділяє особливу увагу роботі з громадянами, ми постійно підтримуємо зв’язок шляхом проведення особистих прийомів громадян, прямих телефонних ліній, а також опрацьовуючи численні звернення. Так, з початку поточного року ми отримали  7398  звернень громадян, з них понад 3 тисячі – через урядову телефонну «гарячу лінію». Цей факт підтверджує, що запоріжці активно користуються «гарячою лінією», тож створення кол-центру при облдержадміністрації, - однозначно вірне рішення, - зазначив Юрій Пелих.

Як повідомив посадовець, з початку року в ОДА надійшло 168 запитів стосовно доступу до публічної інформації, всі вони були опрацьовані в термін, передбачений законодавством, за кожним запитом надана повна інформація.

- Якість роботи влади значно залежить від кваліфікації та професіоналізму  державних службовців. Саме тому обласна влада приділяє цьому питанню особливу увагу. Так, поточного року наші працівники взяли участь у відборі до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», до фінального туру пройшли дев’ять запоріжців. 34 наших держслужбовці цього року вступили до Національної академії державного управління при Президентові України та до Дніпропетровського регіонального інституту академії. Крім того, облдержадміністрація бере участь у пілотному проекті «Централізований конкурсний відбір на вакантні посади в органах державної влади», - повідомив Юрій Пелих.

За рейтинговими показниками Держкомтелерадіо України офіційний веб-сайт Запорізької облдержадміністрації за змістовністю посідає третє місце в Україні. Наразі управлінням у справах преси та інформації надається методична та інформаційна допомога райдержадміністраціям щодо створення їх офіційних веб-сайтів.

- Департамент культури, туризму, національностей та релігій ОДА нині працює над підготовкою до Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», до святкування 75-річчя області та  70-річчя визволення Запорізької області. Крім того, триває активна підготовка до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Головне завдання при організації та проведенні цих заходів – об’єднати всі верстви населення у спільному святкуванні, яке необхідно провести на найвищому рівні, - зазначив Юрій Пелих.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів