Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільськогосподарське виробництво області за приростом – друге в Україні

26 вересня 2013 - 09:10

Сільськогосподарське виробництво області за приростом – друге в Україні

Про ситуацію в агропромисловому секторі на прес-конференції поінформував журналістів заступник голови облдержадміністрації Олег Ніколенко.

За словами посадовця, робота агропромислового комплексу регіону була спрямована на забезпечення продовольчої безпеки, підвищення конкурентоспроможності продукції місцевого виробника, вирішення соціальних проблем села.

- За темпами приросту виробництва сільськогосподарської продукції область посідає друге місце в Україні, за обсягом виробництва продукції на одного сільського жителя – третє, за обсягами виробництва – 11-те. Це не просто цифри, за ними стоїть системна  робота конкретних людей та господарств, - зазначив Олег Ніколенко.

Наразі запорізькі аграрії завершують збір пізніх зернових. Паралельно з цією роботою триває підготовка ґрунту та посів озимих.

Коментуючи це питання, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що необхідно звернути увагу на технічне забезпечення аграріїв.

- Зверніть увагу на те, що зазвичай збиральну кампанію ми проводимо на комбайнах, які орендовані в інших регіонах. Так не має бути завжди. Вивчіть детально це питання і за три роки закрийте його. Запорізький урожай повинен збиратися нашою технікою, ще й іншим областям допомагатимемо, - визначив напрямок роботи керівник області.

Також голова облдержадміністрації відзначив, що треба більш серйозно підійти до структури посівних площ: «Враховуючи те, що ми живемо в зоні ризикованого землеробства, то йдемо на поступки аграріям, дозволяємо балансувати на межі дозволеного. Однак це не значить, що вони мають право видушувати із землі всі соки».

На переконання Олександра Пеклушенка, необхідно активніше зайнятися розвитком вирощування овочів та фруктів.

З метою забезпечення продовольчої безпеки в області сформовано запас  зерна – 67,5 тис. тонн (107% до плану). Контролюється цінова ситуація на продовольчі товари та хліб. З початку року в області проведено 1648 ярмарків. Ціни на борщовий набір, хліб І сорту та житньо-пшеничний – одні з найнижчих в Україні.

У поточному році досягнуто позитивного м’ясного балансу – вирощування худоби та птиці перевищує обсяги реалізації в живій вазі.

Збільшився рівень оплати праці в галузі на 9,8 % проти аналогічного періоду торік.

Крім того, Олег Ніколенко повідомив, що згідно з Державною програмою активізації розвитку економіки на 2012 – 2014 роки в області здійснюється будівництво та реконструкція восьми сільськогосподарських об’єктів загальною вартістю 73 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області