Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «До кінця року маємо скоротити споживання природного газу на 25%»

26 вересня 2013 - 11:10

Петро Гончарук: «До кінця року маємо скоротити споживання природного газу на 25%»

За січень-серпень поточного року обсяг реалізованої промислової продукції склав 42,4 млн. грн., за цим показником Запорізька область посіла третє місце в Україні. Обсяг реалізованої промислової продукції на одного жителя області склав 23,7 тис. грн., а це – четверте місце в країні.

Про це повідомив заступник голови ОДА Петро Гончарук під час пресс-конференції керівництва облдержадміністрації.

- За підсумками роботи за вісім місяців індекс промислового виробництва склав 96,3%. У нас є обережний оптимізм, бо обсяги виробництва значно збільшилися. Це, передусім, результат стабільної роботи «Запоріжсталі», «Мотор-Січі», «ЗТР», стабілізації роботи Запорізького заводу феросплавів, а також Запорізького автомобілебудівного заводу завдяки прийняттю закону про утилізацію, - повідомив Петро Гончарук.

За словами посадовця, питання, над якими зараз працює обласна влада в цій галузі, – це продовження Меморандуму по заводу феросплавів, а також завершення роботи щодо «ЗТМК».

- Також нагальні завдання – стабілізація роботи «Радіоприладу», «АЗМОЛу», Запорізького сталепрокатного заводу та ТОВ «Товари народного споживання». Крім того, ми надаємо всебічне сприяння створенню україно-чеського заводу, який вироблятиме локомотиви. Вже в листопаді має розпочатися проектування, обсяги інвестицій складатимуть 600 млн. грн., - повідомив Петро Гончарук.

За словами посадовця, обсяги виробництва енергетики залишаються стабільними, головне завдання на сьогодні – впровадження енергозберігаючих технологій та скорочення споживання газу, електроенергії та тепла.

- За перше півріччя ми скоротили споживання природного газу на 18%, до кінця року цей показник має досягти 25%. Загалом Уряд поставив завдання протягом наступних двох років скоротити споживання природного газу вдвічі, - зазначив Петро Гончарук.

Щодо інвестиційного клімату в регіоні посадовець повідомив, що обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області з початку інвестування станом на 1 липня склав 1121,4 млн. доларів, що на 4,1% більше, ніж на початку поточного року. Обсяг прямих іноземних інвестицій в розрахунку на одного жителя області склав 627,3 долара.

- По проекту ЄС/ПРООН вже завершено 44 проекти, серед яких 15 - з реконструкції вуличного освітлення, 11 – з відновлення систем водопостачання,  також проведено капітальні ремонти в 16 дитячих садках та школах, ще два проекти – капітальні ремонти в ФАПах та амбулаторіях. У проекті беруть участь основні дев’ять районів області: Бердянський, Гуляйпільський, Кам’янсько-Дніпровський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Оріховський, Пологівський, Приазовський та Якимівський. Крім того, є три райони-репліканти: Василівський, Веселівський та Токмацький, - повідомив Петро Гончарук.

Також посадовець зазначив, що до кінця року в усіх районах області буде відкрито центри адміністративних послуг. Запорізькій області на оснащення центрів з державного бюджету виділено 1,7 млн. грн. Вже з першого січня 2014 року всі центри мають працювати на повну потужність на надавати всі адміністративні послуги.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів