Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада привітала працівників туристичної галузі з професійним святом

26 вересня 2013 - 11:55

В обласній державній адміністрації відбулися урочисті заходи, присвячені Всесвітньому дню туризму та Дню туризму в Україні. Захід відбувся за участю голови облради Віктора Межейка та директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірини Конаревої, членів громадської організації «Запорізька обласна туристична асоціація» та дорадчих органів з питань туризму і курортів, науковців та фахівців туристичної галузі.

Віктор Межейко привітав присутніх від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та депутатського корпусу обласної ради.

- Запорізька область заслужено славиться своїми металургійними, енергетичними та аграрними потужностями. Але зараз можна сміливо сказати, що Запорізький край –  регіон великого туристичного потенціалу, перлина півдня України.  Переконаний, що недалекий той час, коли поряд з промисловістю туристична інфраструктура стане бюджетоутворюючою галуззю нашої області. Цьому сприяє політика євроінтеграції, яку проводить Президент України Віктор Янукович, адже не тільки ми відкриваємо для себе Європу, а й європейці відкривають для себе Україну. Це обов’язково дасть поштовх до збільшення туристичних потоків, створення нових робочих місць та розвитку інфраструктури в цілому, - зазначив Віктор Межейко.

Наприкінці заходу Віктор Межейко та Ірина Конарева нагородили кращих працівників туристичної галузі нагородами та почесними грамотами.

 

Довідкова інформація:

На сьогодні курортно-туристична інфраструктура області включає в себе понад 8,5 тисячі пам’яток історії та культури, 12 з них – пам'ятки національного культурного надбання; діє 25 державних музеїв і заповідників, серед яких – Національний заповідник «Хортиця», Національний історико-археологічний заповідник «Кам'яна Могила», Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова»; функціонує понад 600 туристичних і рекреаційних закладів, у тому числі заклади тимчасового розміщення та садиби сільського (зеленого) туризму.

Значний внесок у динамічний розвиток туризму, розбудову сучасної інфраструктури роблять туристичні підприємства та організації нашого регіону: 53 туроператори та понад 200 турагенцій.

Туристично-рекреаційний потенціал регіону представлено на виставкових заходах міжнародного, всеукраїнського та регіонального рівнів: туристична виставка Workshop «Україна і туризм»; Перша виставка національного туристичного продукту «Українське літо – 2013»; ХІХ Міжнародна виставка UITT 2013 «Україна – Подорожі та Туризм»; Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль; Міжнародний бізнес-форум «АВС: Ukraine & Partners».

З метою раціонального використання і подальшого освоєння природно-рекреаційного потенціалу Північного Приазов’я головою обласної державної адміністрації О. Пеклушенком ініційовано прийняття Державної програми «Курорти Приазов’я». Наразі облдержадміністрацією погоджено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з комплексного розвитку туризму і курортів Приазов’я до 2016 року», розроблений Державним агентством України з туризму та курортів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович