Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області пройде місячник добровільної легалізації зайнятості

27 вересня 2013 - 09:51

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На порядок денний було винесено питання легалізації трудових відносин.

Так, за даними заступника директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Ірини Разуваєвої, рівень зайнятості населення в І півріччі 2013 року в порівнянні з відповідним періодом 2012 року збільшився на 0,9 % і склав 61,3 % (по Україні - на 0,6 % і 60,2 %). У той же час рівень безробіття  зменшився на 0,1 % і склав 6,8 % (по Україні – на 0,3 % і 7,5 %).

На переконання посадовця, таких результатів досягнуто завдяки виконанню заходів обласної програми зайнятості населення.

Разом з тим,  аналіз показників повного ринку праці та даних Пенсійного фонду свідчить про те, що близько 35% економічно активного населення працює нелегально.

- Ці люди є абсолютно соціально незахищеними. Крім того, в подальшому вони не зможуть розраховувати на отримання пенсій. Питання дійсно болюче для нашого суспільства, і перш за все для тих, хто працевлаштований нелегально, - підкреслив Андрій Гамов.

У зв’язку з цим голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко прийняв рішення провести в області місячник добровільної легалізації зайнятості, який триватиме з першого по тридцяте жовтня.

Заходи місячника спрямовані, насамперед, на проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців та найманих працівників щодо необхідності належного оформлення трудових відносин, налагодження плідної співпраці влади та бізнес-структур, дотримання законних прав та інтересів громадян і суб’єктів господарювання.

Схожий проект реалізовувався в липні в м. Запоріжжя і мав назву «Шляхи забезпечення соціально відповідального бізнесу». З деякими результатами від впровадження проекту ознайомила директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. За її словами, якщо у травні в місті щодня працевлаштовувалося 27 – 30 осіб, то тепер їх кількість складає 47-51. Аналогічні позитивні зрушення спостерігаються і на ринку праці в Чернігівському районі, де також системно займаються питанням легалізації праці.

Зважаючи на це, представник обласної виконавчої влади висловив сподівання, що місячник добровільної легалізації зайнятості дозволить кардинально покращити ситуацію. Хід реалізації заходів розглянуть члени обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під час наступного засідання, яке заплановано на 10 жовтня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області