Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Своєчасні розрахунки населення за тепло – запорука успішного проходження опалювального сезону»

27 вересня 2013 - 11:50

Петро Гончарук: «Своєчасні розрахунки населення за тепло – запорука успішного проходження опалювального сезону»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів обласну селекторну нараду щодо підготовки районів та міст області до опалювального сезону та стану розрахунків населення за надані житлово-комунальні послуги.

У нараді взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, керівники підприємств теплоенергетики, міські голови міст обласного значення та голови (заступники голів) районних державних адміністрацій.

На початку наради керівники всіх територій області прозвітували про стан готовності до початку опалювального сезону дитячих садків, шкіл, лікарень, котелень, а також житлового фонду.

- До 1 жовтня нам треба здійснити всі пусконалагоджувальні роботи, провести випробування, щоб бути в повній готовності для включення опалення в будь-який момент. У нас є ще кілька днів до 1 жовтня, на всіх територіях має бути повністю завершена ця робота, - наголосив Петро Гончарук.

Також посадовець нагадав, що вкрай важливо, щоб населення повністю розрахувалося за тепло, адже від цього залежить рівень розрахунків підприємств за спожитий природний газ та, відповідно, стабільне проходження опалювального сезону.

- Ми повинні привчати людей до колективної відповідальності, адже розрахунки за тепло стосуються не лише особисто людини, а й усієї громади. Наявність тепла в будинках залежить від кожного з нас. Борг населення станом на кінець звітного місяця складає 623 млн. грн. Кращі показники розрахунків мають Новомиколаївський, Запорізький, Приморський, Бердянський та Мелітопольський райони, найгірші – м.Енергодар, Куйбишевський, Великобілозерський, Чернігівський та Розівський райони, - повідомив Петро Гончарук.

Також під час селекторної наради розглядалося питання відкриття центрів адміністративних послуг у відділеннях «Укрпошти». Загалом в області нараховується 534 відділення, з них вже в 427 надаються адміністративні послуги. Але головна проблема –  недостатня робота щодо інформування населення: люди просто не знають про можливість отримання адмінпослуг у відділеннях «Укрпошти».

- У цих центрах можна отримати до 40 адміністративних послуг, але при цьому кількість звернень украй низька. Це говорить, передусім, про недостатню інформаційну підтримку роботи центрів, тому треба активізувати цю роботу, - підкреслив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області