Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитсадки Вільнянська забезпечують високоякісну дошкільну освіту

27 вересня 2013 - 14:24

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Запорожченко з робочою поїздкою відвідав Вільянський район, де ознайомився з роботою двох дошкільних закладів - дитсадочків «Дзвіночок» і «Казка». У поїздці представника обласної виконавчої влади супроводжував голова Вільнянської райдержадміністрації Володимир Черленюх.

Загалом у Вільянському районі працює три садочки, кожен з них підключений до сайту освітнього порталу http://zp.isuo.org, де створена електронна система обліку дітей дошкільного віку.  Ця робота проводиться в рамках виконання соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення доступу кожній дитині до дошкільної освіти. Наразі електронна черга нараховує 17 маленьких жителів Вільнянська. Однак усім їм менше трьох років, тож соціальної напруги в цьому питанні в місті немає.

Керівник дитсадка «Дзвіночок» Лілія Кір’янова провела Андія Запорожченка приміщеннями закладу, познайомила з дітлахами. Наразі тут перебуває 367 малюків, які виховуються в 11 групах.

Дитсадок має музичну та спортивну зали, басейн, фітобар, студію образотворчого мистецтва,  логопедичний пункт, а також міні-музей ім. Т.Г. Шевченка.

Як пояснила керівник закладу, вихователі «Дзвіночка» працюють над створенням умов для індивідуального розвитку дітей, виявляють їх творчі здібності та розвивають.

Далі Андрій Запорожченко відвідав садок «Казка», в якому виховуються 320 дітлахів. Керівник – Олександра Сердюк працює на посаді вже 42 роки. Заклад спеціалізується на фізкультурно-оздоровчому та екологічному напрямках. Тут кілька кімнат для занять спортом. Є закритий басейн, а також сухий басейн , який закладу подарував голова облдержадміністрації.

Особливо вразив представника обласної виконавчої влади зимовий сад, де вирощують різні екзотичні рослини. В саду є навіть лимон, який плодоносить. У погану погоду діти грають у зимовому саду, тут є і пісочниця з іграшками.

Заступник голови ОДА відвідав заняття малювання та, спілкуючись з дітлахами, поцікавився, чи подобається їм, як їх годують, чи смачно, чи наїдаються. Відповіддю на ці запитання було багатоголосе – так, годують смачно!

На завершення Андрій Запорожченко оглянув харчоблок та поцікавився, що готують на обід та скільки м’яса передбачено на одну порцію. Як пояснив кухар, на порцію виділяється 100 гр. м’яса. Дітей харчують на умовах співфінансування – 50%  гроші Вільнянської міської ради, 50%  сплачують батьки.

Завершилась робоча поїздка посадовця участю у засідання колегії районної державної адміністрації, де Андрій Запорожченко прокоментував побачене.

- Мене приємно вразило те, що у ваших садочках працюють справжні професіонали, які не просто ходять на роботу, а живуть своєю справою. Важливо, що всі заклади підключені до електронної системи обліку малюків. Як відомо, дитинство – це фундамент людини. Ви забезпечуєте дійсно високоякісну та змістовну дошкільну освіту для дітей, - поділився враженнями від вільянських дитсадків заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів