Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новий симфонічний сезон - у оновленій філармонії

30 вересня 2013 - 14:22

У Запорізькій обласній філармонії стартував новий, 57-ий, симфонічний сезон, на відкриття якого артисти та шанувальники класичної музики зібралися у відреставрованій будівлі концертного залу імені М.І. Глінки. Довгі роки вона перебувала в аварійному стані, ремонтні роботи тривали більше року. За цей час оновили фасад, зробили покрівлю. Також установили нові дубові двері та освітлення. Фінальним акордом реставрації стало підсвічування будівлі, яке вигідно підкреслює її неординарну форму.

Перед будівельниками стояло завдання максимально зберегти автентичність будівлі, зведеної ще в 1953-му році за проектом відомого архітектора Г. Вегмана. За визнанням постійних відвідувачів філармонії, генпідряднику - компанії ТОВ «Корнер-Сервіс» вдалося впоратися з цим завданням блискуче. Архітектурний стиль залишився незмінним, але при цьому будівля виглядає новою і ошатною.

Під час церемонії відкриття  художній керівник академічного симфонічного оркестру, народний артист України В'ячеслав Редя зазначив, що запорізький зал по праву вважається одним з кращих у Європі, він має унікальні акустичні властивості. Він висловив подяку від імені всіх працівників філармонії керівнику регіону Олександру Пеклушенку за розуміння важливості реконструкції концертного залу і за успішне проведення реставрації. Новий сезон у оновленій філармонії музиканти відкрили концертом, присвяченим 140-й річниці з дня народження великого композитора С. Рахманінова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів