Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Про хід реформування житлово-комунального господарства області

30 вересня 2013 - 16:45

Облдержадміністрацією перевірено стан готовності підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років. Підготовку житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери в області завершено. Всі роботи, що передбачались планом підготовки, виконані на 100 %. Готовність об’єктів теплопостачання, соціальної сфери та жилого фонду підтверджена паспортами готовності і актами готовності, підписаними Державною інспекцією з енергонагляду.

В рамках регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012-2020 роки завершено будівництво об’єкту «Перекачуюча насосна станція на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до смт. Кушугум, Малокатеринівка, Балабине», кошторисна вартість якого становить 4,598 млн. грн. Запланований обсяг фінансування на 2013 рік становить 3,667 млн.грн. На 01.09.2013 профінансовано 3,527 млн.грн. (96,2 % від запланованого на рік). Платіжне доручення на суму 763 тис. грн. зареєстроване в Державній казначейській службі. Відкриття насосної станції заплановано на перший тиждень жовтня.

За поданням облдержадміністрації Мінрегіоном України 17.09.2013 схвалено участь житлового будинку № 8 (39 квартир загальною площею 3037,76 кв. м.) по вул. Рельєфній в м. Запоріжжя у обласній програмі будівництва (придбання) доступного житла в Запорізькій області на 2010-2017 роки. Крім 16 житлових будинків, що беруть участь у програмі іпотечного кредитування, до Мінрегіону України направлено подання ще по одному житловому будинку № 70 по вул. Свердлова в м. Бердянськ (35 квартир загальною площею 1685,39 кв. м.), який заплановано ввести в експлуатацію у   II кварталі 2015 року забудовником ТОВ «Приазовбуд» (на цей час ступінь будівельної готовності  - 30 відсотків).

За обласною програмою з надання цільової фінансової підтримки громадянам (працівникам бюджетних установ) на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво чи придбання доступного житла на території Запорізької області за рахунок коштів обласного бюджету на 2013 рік, затвердженої рішенням сесії обласної ради від 08.08.2013 № 14, станом на поточний час 2 громадянам надано фінансову підтримку на загальну суму 38,0 тис.грн. За звітний період консультації щодо умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів у 2013 році отримало 1672 сім’ї, укладено 17 договорів на загальну суму 3 673,915 тис. грн. на придбання 17 квартир.

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Гончарука П.А. за участю представників облдержадміністрації, органів місцевої влади, будівельних компаній та банківських установ проведено нараду з питання активізації житлового будівництва на території Запорізької області. На нараді були розглянуті питання збільшення обсягів введення в експлуатацію житла, в тому числі добудова незавершених об’єктів в рамках обласних програм житлового будівництва, та перспективи будівництва нових будинків на відведених  земельних ділянках під будівництво доступного житла. За результатами наради вирішено територіям провести аналіз стану незавершеного будівництва та визначити подальші наміри щодо добудови, списання або продажу, активізувати популяризацію програми іпотечного кредитування (зовнішня реклама) та підготувати для заохочення забудовників пропозиції щодо виділення нових земельних ділянок під будівництво доступного житла із забезпеченням необхідною інженерно-транспортною інфраструктурою.

Проведено засідання комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу Запорізької області. Узгоджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення та погоджено суми проведення взаєморозрахунків по погашенню заборгованості за спожиті природний газ, електроенергію та податкової заборгованості 12 підприємствам. В цілому узгоджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення на суму 3 520 405,97 грн. (з теплопостачання –960 654,00 грн., водопостачання –2 559 751,97 грн.). В цілому було погоджено підприємствам проведення взаєморозрахунків по погашенню заборгованості за електроенергію та з податкової заборгованості на суму 6 611 979,00 грн.: в тому числі: по погашенню заборгованості за електроенергію на суму 2 966 040,00 грн., з податкової заборгованості на суму 3 645 939,00 грн.  

Продовжується робота по освоєнню субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення для Запорізької області. Станом на поточний час укладено 56 договорів на загальну суму  24 455 753 грн.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області