Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області а саме: «Доступне житло»

1 жовтня 2013 - 09:32

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області а саме: «Доступне житло»

В рамках соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло» Станом на 25.09.2013 консультації щодо умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів у 2013 році отримало 1672 сім’ї, укладено 17 договорів на загальну суму 3 673,915 тис. грн. на придбання 17 квартир.

За обласною програмою з надання цільової фінансової підтримки громадянам (працівникам бюджетних установ) на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво чи придбання доступного житла на території Запорізької області за рахунок коштів обласного бюджету на 2013 рік, затвердженої рішенням сесії обласної ради від 08.08.2013 № 14, станом на 25.09.2013 2 громадянам надано фінансову підтримку на загальну суму 38,0 тис.грн.

Крім 16 житлових будинків, які приймають участь у програмі іпотечного кредитування, до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (далі - Мінрегіон України) направлено подання ще по одному житловому будинку № 70 по вул. Свердлова в м. Бердянськ (35 квартир загальною площею 1685,39 кв. м.), який заплановано ввести в експлуатацію у  II кварталі 2015 року забудовником   ТОВ «Приазовбуд» (на цей час ступінь будівельної готовності  - 30 відсотків).

29.09.2013 під головуванням заступника голови облдержадміністрації Гончарука П.А. за участю представників облдержадміністрації, органів місцевої влади, будівельних компаній та банківських установ проведено нараду з питання активізації житлового будівництва на території Запорізької області. На нараді були розглянуті питання збільшення обсягів введення в експлуатацію житла, в тому числі добудова незавершених об’єктів в рамках обласних програм житлового будівництва, та перспективи будівництва нових будинків на відведених  земельних ділянках під будівництво доступного житла. За результатами наради вирішено територіям провести аналіз стану незавершеного будівництва та визначити подальші наміри щодо добудови, списання або продажу, активізувати популяризацію програми іпотечного кредитування (зовнішня реклама) та підготувати для заохочення забудовників пропозиції щодо виділення нових земельних ділянок під будівництво доступного житла із забезпеченням необхідною інженерно-транспортною інфраструктурою.

Також, на цей час опрацьовуються питання добудови в рамках програми іпотечного кредитування незавершених об’єктів житлового будівництва: 140-квартирного житлового будинку по вул. Історичній, 8 у м. Запоріжжі (ВАТ ЗМК «Запоріжсталь»), 3-х житлових будинків (120 квартир) по вул. Бадигіна в м. Мелітополь (ФОП «Фокарді О.К.»), житлового будинку по вул. Новокузнецькій 5В в м. Запоріжжя (ПАТ «Запорізький домобудівний комбінат»).                 

Крім того, на засіданні Міжвідомчої комісії Мінрегіону України 17.09.2013 схвалено участь житлового будинку № 8 (39 квартир загальною площею 3037,76 кв. м.) по вул. Рельєфній в м. Запоріжжя (наказом Мінрегіону України від 20.09.2013 № 458) у обласній програмі будівництва (придбання) доступного житла в Запорізькій області на 2010-2017 роки. Зазначений будинок прийнятий в експлуатацію у 2009 році та  збудований на замовлення ТОВ «Венчурні інвестиційні проекти».

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області