Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У всіх установах соціальної сфери опалювальний сезон розпочнеться п'ятого жовтня

1 жовтня 2013 - 13:38

У всіх установах соціальної сфери опалювальний сезон розпочнеться п'ятого жовтня

У 14 регіонах країни опалювальний сезон уже стартував. Погода занадто мінлива, аномально рано прийшли перші заморозки, тому Віце-прем'єр Олександр Вілкул дав завдання прискорити підготовку до зими і приступити до  подачі тепла в областях. Про це він заявив керівникам територій під час всеукраїнської селекторної наради.

- Старт опалювального сезону - на особистому контролі керівників регіонів. Крім того, урядом поставлено завдання - забезпечити стабільність тарифів, про їх підвищення не може бути й мови. Враховуючи низькі температури в нічний час, не пізніше ніж п'ятого жовтня в усіх соціальних установах опалювальний сезон повинен розпочатися. Тепло має бути у садочках, школах, лікарнях. Влада повинна бути готова до зміни погоди і не допустити ніяких аварій та зривів початку опалювального сезону, - наголосив Віце-прем'єр.

Підготовку Запорізької області до опалювального сезону представники уряду оцінили позитивно. Адже всі необхідні ремонтні роботи і випробування систем вже проведено. Крім того, придбано в повному обсязі посипний матеріал. Також варто відзначити, що наш регіон успішно впорався із завданням забезпечити всі школи теплими туалетами.

- Критика на нашу адреса не лунала. Але ми чітко знаємо свої завдання і чітко їм слідуємо. Я співчуваю тим своїм колегам, у яких є керівники енергетичних компаній, що без їх відома відключають об'єкти соціальної сфери. У нас в Запорізькій області такого не було, немає і не буде. У нас зроблено все необхідне. Нам нічого не заважає підключити до тепла всі садочки, лікарні та школи. Тому проблем з теплом та скарг з боку населення Запорізької області не буде, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Щоб уникнути можливих проблем під час проведення опалювального сезону, керівник регіону дав завдання всім профільним службам провести штабні навчання та відпрацювати всі можливі позаштатні ситуації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області