Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрився офіс громадської організації «Захист прав ветеранів-дітей війни»

1 жовтня 2013 - 15:15

Відтепер у запорізьких дітей війни є місце, де вони мають можливість збиратися і проводити свою громадську діяльність. На проспекті Леніна, 133 відкрився офіс організації, який має три кімнати загальною площею сорок квадратних метрів. Приміщення має окремий вхід, зручно розташоване - на першому поверсі. Міська влада виділила місце для офісу з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, який  сьогодні  взяв участь у церемонії відкриття офісу.

- Ви - наш золотий фонд. Ось це  маленьке приміщення - для великих людей. Хотілося, щоб тут оселилася диспетчерська з проблем усіх дітей війни. Щоб це було вікно, куди люди можуть постукати, куди вони могли би звернутися. І ми з мером Запоріжжя Олександром Сіном беремо вас у офіційні радники з питань ветеранів війни та дітей війни. Не рідше ніж один раз на два місяці будемо зустрічатися й обговорювати всі актуальні питання, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника Запорізької громадської організації «Захист прав ветеранів-дітей війни» Тетяни Машанової, їм давно був потрібен офіс. Адже основне  завдання організації - захист інтересів ветеранів, а це щоденна праця, яка вимагає окремого приміщення для прийому, ведення документації, зберігання архівів. До цього часу їм доводилося орендувати частину коридору в одному з міських палаців культури.

- Це великий подарунок для всієї нашої організації. Адже протягом семи років ми не отримували ні матеріальної, ні моральної допомоги з боку влади. І це така велика радість для всього нашого колективу. Спасибі вам, - подякувала представникам влади Тетяна Машанова.

Підтримка ветеранів, у тому числі дітей війни, завжди буде одним з пріоритетів роботи Президента України та обласної влади, запевнив Олександр Пеклушенко. Керівник регіону висловив упевненість, що спільними зусиллями вдасться створити в нашій області цілу мережу подібних організацій. Всього в Запорізькому регіоні статус «діти війни» мають більше двохсот тисяч осіб.

- Пишаюся своїми земляками. До мене звертаються люди і кажуть: дайте мені кому допомогти, ми готові надати підтримку. Тому треба закріпити за цією організацією запорізький бізнес. І я впевнений, що бізнес із задоволенням підтримає це починання не тільки в місті, а й у всій області. Я ставлю завдання перед собою: протягом півроку, максимум до 9 травня, відкрити такі офіси для дітей війни в кожному районі та місті області, - наголосив керівник регіону.

Крім того, Запорізька громадська організація «Захист прав ветеранів - дітей війни» вже включена в перелік громадських організацій, які отримують фінансову підтримку з міського бюджету. Тому витрати на оплату комунальних послуг офісу бере на себе місцева влада.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку