Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інвестиції в дітей - це інвестиції в майбутнє - Олександр Пеклушенко

1 жовтня 2013 - 16:01

Можливість вивчати математику, фізику, біологію та хімію за допомогою сучасних цифрових технологій отримали вихованці колегіуму № 98. Цей навчальний заклад став першим і поки єдиним у Запоріжжі, якому вдалося стати учасником національного проекту «Відкритий світ». Загалом медіаосвіта вже впроваджена в 54 школах України. У регіоні крім запорізького колегіуму такі класи є лише в гімназії № 1 «Надія» міста Бердянська. Як проходить навчання в новому форматі, педагоги продемонстрували керівнику регіону Олександру Пеклушенку. Учні сьомого класу вже освоїли комп'ютерні технології - на дошці пишуть не крейдою, а стилусом, оцінки ставлять у електронний щоденник, всі завдання виконуються на ноутбуках і планшетах, працює швидкісний Інтернет. Діти отримують інформацію пізнавально і доступно, а вчителям простіше пояснити предмет.

- Ми були свідками, наскільки ефективна і цікава ця програма. Із нудного процесу, важкого уроку заняття може перетворитися в гру, в магніт знань. І діти будуть просто бігти на такий урок. На жаль,  ця програма наразі охоплює тільки дві школи в Запорізькій області, але вона розрахована на період до 2015 року, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

У  колегіумі вже обладнані мультимедійними проекторами і дошками сім класів, учні двох класів мають у своєму розпорядженні планшети і ноутбуки. Вчителі навчального закладу пройшли спеціальне навчання для впровадження медіаосвіти. Більше того, на базі запорізького колегіуму проходив профільний всеукраїнський семінар для педагогів з ​​інших регіонів.

- Наш колегіум бере участь у проекті вже другий рік. Ми стали піонерами його впровадження в Запоріжжі і поки єдина школа в місті, у якої є таке обладнання і де ним користуються  повною мірою. Ми вдячні обласній владі за те, що не словом, а ділом підтримує впровадження таких проектів. Медіаосвіта піднімає педагогічний процес на абсолютно новий рівень, - зазначила директор колегіуму № 98 Юлія Погребняк.

До кінця року планується забезпечити такими класами ще 2000 шкіл в Україні. А в 2015-му році національний проект «Відкритий світ» має охопити всі загальноосвітні школи країни. Програма реалізується під патронатом Президента України Віктора Януковича і має на меті забезпечити рівний доступ до якісної освіти всім дітям, незалежно від місцевості проживання та соціального стану, а також підвищити якість української освіти, впроваджуючи в навчальний процес інформаційно-комунікаційних технологій.

- Моя найголовніша задача - інвестиції. А серед інвестицій головна інвестиція - в наше майбутнє, в наших дітей. Тому ми, працюючи з бюджетом обласним, міським, на першому місці будемо ставити  інвестиції в наше майбутнє, - заявив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді