Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрито філію Малої академії наук України

2 жовтня 2013 - 10:44

У Запоріжжі відкрито філію Малої академії наук України

На базі Науково-дослідної експериментальної лабораторії в Запоріжжі, яка є структурним підрозділом Національного центру «Мала академія наук України», створено філію Малої академії наук.

Про це повідомив заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Віктор Захарчук.

- Філію відкрито з метою ефективного впровадження інноваційного проекту педагогічної системи «Школа-Мала академія наук» на базі навчальних закладів Запорізької області. Завдяки її роботі поліпшаться умови для підвищення ефективності і якості навчання, виховання та цілеспрямованого розвитку дослідницьких здібностей учнів, дистанційних засобів навчання,  забезпечення розгалуження та зміцнення інформаційно-комунікативної мережі Малої академії наук, - зазначив Віктор Захарчук.

Керівником філії призначено кандидата педагогічних наук, керівника секції Запорізького територіального відділення МАН, учителя Запорізького технічного ліцею Світлану Білоус.

 

Довідкова інформація:

Мала академія наук України – це освітня система, яка забезпечує організацію та координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни.

На сьогодні Національний центр «Мала академія наук України» є закладом, який виконує загальнодержавні функції з пошуку, розвитку та підтримки обдарованих і талановитих учнів. Щороку центром проводиться близько 30 всеукраїнських заходів науково-методичного спрямування і понад 40 масових заходів для обдарованої учнівської молоді. Запроваджуються нові освітні проекти, в тому числі міжнародні. Щороку зростає кількість дітей, залучених до науково-дослідницької діяльності МАН, наприклад, у 2011 р. - близько 250 тис. обдарованих учнів з усієї країни.

Більшість учнів МАН надають перевагу науково-дослідницькій діяльності у галузях філології та мистецтвознавства (25%), хімії та біології, екології й аграрних наук (23%), історії та географії (20%). Дещо менше дітей навчається у секціях наукових відділень математики (10%), комп’ютерних наук (7%), фізики й астрономії (6%), технічних наук (4%).

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни