Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для пацієнтів геріатричного пансіонату влаштували свято

2 жовтня 2013 - 13:11

З нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана в Запорізькому геріатричному пансіонаті відбулися урочистості для його підопічних. Захід відвідав директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

У супроводі керівника пансіонату Олексія Кондратенка посадовець ознайомився з умовами перебування пацієнтів, які максимально наближені до домашніх, а також  поспілкувався з ними, поцікавився, чи є пропозиції та побажання.

Наразі в центрі перебуває 230 підопічних, серед яких - чоловіки та жінки старші 60 та 55 років відповідно, а також люди з інвалідністю І-ІІ групи. Крім того, у них немає  близьких працездатних родичів, які, згідно закону, мають про них піклуватись. Один місяць проживання в закладі обходиться в середньому до 3,5 тис. грн. У пансіонаті працює фізіотерапевтичний кабінет, де чергує кваліфікований медперсонал, передбачене дієтичне харчування. У разі необхідності пацієнтів доставляють до закладів охорони здоров’я м. Запоріжжя.

- Підвищення рівня соціального забезпечення людей похилого віку є одним із основних завдань держави. Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України нам вдалося вивести цю роботу на якісно новий рівень.  Так, тільки за останні три роки рівень пенсійного забезпечення в Україні збільшився на 42 %. Приділяється увага оздоровленню та лікуванню ветеранів та «дітей війни», значні кошти спрямовуються на субсидії на послуги ЖКГ, - повідомив про пріоритетні напрямки діяльності Ігор Мещан.

У цей день для людей похилого віку влаштували справжнє свято – концерт та святковий обід. Також вони отримали подарунки і подяки від обласної влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку