Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька облдержадміністрація – друга в Україні за відкритістю

2 жовтня 2013 - 15:13

Запорізька облдержадміністрація – друга в Україні за відкритістю

У рейтингу виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» місцевими органами влади, складеному експертами Центру політичних студій та аналітики за результатами річного громадського моніторингу з 2012 по 2013 рік, Запорізька область і, зокрема, облдержадміністрація, посіли друге місце в Україні.

Про це повідомив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих.

Під час оголошення рейтингу регіонів керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско наголосив, що наразі відповіді на запити на інформацію стали чи не найшвидшою послугою, яку нині надає держава. Так, відповідь на кожен другий запит надається через електронну пошту, а 93% запитувачів отримують відповіді протягом п’яти днів. Посадовець підкреслив, що влада, опозиція і громадські активісти спільно зробили корисну справу для країни, яка вивела нас у світові лідери за рівнем реалізації «права знати».

- У центрі уваги Запорізької облдержадміністрації завжди знаходиться робота з громадою, забезпечення зворотного зв’язку. Тому для нас дуже важливо, що Запорізька ОДА посіла друге місце в рейтингу серед облдержадміністрацій України, як і Запорізька область загалом серед усіх регіонів України. Ми звертаємо особливу увагу на оцінку незалежних експертів, і це дійсно гарний результат. Але нам є ще над чим працювати, тож треба посилювати та вдосконалювати цю роботу, - зазначив Юрій Пелих.

Нагадаємо, за підсумками моніторингу виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» протягом 2012 року на місцевому рівні, який також здійснювався Центром політичних студій та аналітики, Запорізька облдержадміністрація перемогла в номінації «Чиста правда» - за чіткість та надання відповідей на інформаційні запити по суті.

Проект здійснюється за підтримки Офісу Ради Європи в Україні Програми «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» за фінансової підтримки Уряду Канади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області