Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Дерегуляція і розвиток малого та середнього бізнесу

Про виконання Указу Президента України щодо прискорення здійснення економічних реформ і створенню в області мережі Центрів надання адміністративних послуг

2 жовтня 2013 - 16:43

Найважливішою складовою Програми економічних реформ Президента України Віктора Федоровича Януковича є реформування системи адміністративних послуг. Адже саме за якістю наданих послуг підприємці та конкретні громадяни оцінюють турботу влади про жителів громади.

Центральною частиною реформування системи адміністративних послуг є створення центрів адміністративних послуг.

7 жовтня виповниться рік з часу набрання чинності Закону України «Про адміністративні послуги».

З 1 червня п.р. центри надання адміністративних послуг відкрилися в м. Запоріжжя та чотирьох містах обласного значення – Бердянську, Мелітополі, Токмаку та Енергодарі.

Центри адміністративних послуг відкриті на базі діючих дозвільних центрів, які стають складовою частиною центрів надання адміністративних послуг.

Центром надання адміністративних послуг в м. Запоріжжі вже надається 53 види адміністративних послуг. Кількість звернень до Центру в І півріччі 2013 збільшилося в порівнянні з тим же періодом минулого року в півтора рази (6825 звернень).

До кінця поточного року центри надання адміністративних послуг мають бути створені в кожному районі області, а також у 7 районах м. Запоріжжя.

Безумовно, одним з найважливіших питань є фінансове забезпечення цього завдання. Відповідно до закону, фінансування та матеріально-технічне забезпечення центрів надання адміністративних послуг здійснюється за рахунок державного та місцевих бюджетів.

Запорізької області для утворення 25 Центрів на сьогодні визначено суму видатків державного бюджету у розмірі 1 млн. 707 тис. грн (з розрахунку в середньому по 68 тис. грн. на кожен Центр). Головним розпорядником цих бюджетних коштів є Міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України. Відповідним наказом Міністерства нашій області фактично виділено фінансування у розмірі 1 млн. 468 тис. грн. та затверджено Порядок їх використання. Ще близько 300 тис. грн. має бути виділено найближчим часом. На сьогодні робота з організації отримання виділених коштів державного бюджету як на рівні області, так і на територіях, завершена. Відкриті казначейські рахунки, розроблені плани використання коштів.

У процес надання адміністративних послуг активно включилися підрозділи «Укрпошти», Міністерства соціальної політики, міграційної служби.

У квітні п.р. між облдержадміністрацією та Запорізької дирекцією «Укрпошта» підписано Меморандум про взаємну співпрацю щодо спрощення доступу до надання адміністративних послуг громадян і суб'єктів господарювання.

На сьогодні проект реалізований в 246 відділеннях поштового зв'язку області. Вже надається 44 адміністративні послуги (прийом та видача документів для отримання яких може здійснюватися через відділення поштового зв'язку. Це 9 послуг дозвільного характеру для суб'єктів господарювання, які надає Центр надання адміністративних послуг у м. Запоріжжя, 27 адміністративних послуг для мешканців сільських населених пунктів, які надають районні Управління соціального захисту населення і 8 адміністративних послуг, які надають Державні реєстратори реєстраційних служб Пологівського та Токмацького районів.

За інформацією Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта» найближчим часом до реалізації проекту залучаться всі 534 відділення поштового зв'язку області.

Механізм одержання послуг роз’яснюється у кожному відділенні поштового зв’язку, де встановлені стенди з переліком адміністративних послуг, технологічними картками, зразками заяв. Крім того, проводиться навчання персоналу відділень поштового зв’язку щодо надання консультацій громадян при отриманні адміністративних послуг засобами поштового зв’язку.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями