Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький військовий госпіталь живе і буде жити - Олександр Пеклушенко

4 жовтня 2013 - 15:40

Запорізький військовий госпіталь - медичний заклад, що спеціалізується на наданні медичних послуг військовим,  як чинним солдатам та офіцерам, так і ветеранам служби. Лікарня знаходиться у підпорядкуванні Міністерства оборони України.

- На сьогодні госпіталь надає кваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу, має 75 ліжок. Із 84 працівників 20 - лікарі. Щорічно лікування отримують 1500-1700 пацієнтів. Ми працюємо для діючих військових Запорізького гарнізону і для ветеранів військової служби, - повідомив виконуючий обов'язки командира Запорізького військового госпіталю Костянтин Лур'є.

Влітку цього року вийшла директива Міністерства оборони України про реорганізацію Запорізького військового госпіталю. Документ передбачає, що медичний заклад з лікарні стане поліклінікою з денним стаціонаром до першого грудня 2013-го року. Наскільки це рішення може відобразитися на якості надання медичної допомоги, під час робочої поїздки дізнавався голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Керівник регіону оглянув територію установи і відвідав палати, де поспілкувався з пацієнтами. Крім того, Олександр Пеклушенко зустрівся з колективом госпіталю і запорізькими військовими. Голова облдержадміністрації запевнив медиків, що заклад у будь-якому разі буде працювати. За його словами, навіть якщо відбудеться переформатування з лікарні в поліклініку, це не позначиться негативно на рівні надання медичних послуг. Більше того, керівник області заявив, що в будь-якому випадку обласна влада надасть сприяння в поліпшенні матеріально-технічної бази госпіталю, адже все його обладнання давно застаріло.

- Зробимо все можливе і неможливе, аби зберегти госпіталь. Госпіталь живе і буде жити. Інша справа, що він буде переформатований, і ми зробимо акцент на розширення матеріально-технічної бази поліклініки, денного стаціонару, що дозволить якісно поліпшити обслуговування. Жоден військовослужбовець, жоден ветеран не відчує погіршення медичного обслуговування. Як у рамках цієї установи, так і в рамках тих установ, за якими вони будуть закріплені. Ми побачили проблеми, ми побачили гарний робочий колектив, і спільними зусиллями через Міністерство оборони, через Міністерство фінансів та потенціал нашого запорізького бюджету якісно покращимо обслуговування і матеріально-технічну базу цієї установи в 2014-му році, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Крім того, керівник регіону розпорядився включити військовий госпіталь у перелік першочергових соціальних об'єктів Запоріжжя, куди має в ці дні подаватися тепло.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області