Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Перекачуюча насосна станція дозволить не тільки забезпечити людей питною водою, а й запобігти зростанню тарифів»

4 жовтня 2013 - 15:56

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко здійснив робочу поїздку до Запорізького району, де ознайомився з роботою перекачуючої насосної станції на магістральному водопроводі від м.Запоріжжя до смт Кушугум, Малокатеринівка та Балабине.

Вже багато років існує проблема з водопостачанням цих населених пунктів. Джерелом водозабезпечення Кушугума, Малокатеринівки та Балабиного є міські водопровідні мережі. Від них до резервуарів чистої води в районі смт Кушугум водоводом подається питна вода. В останні роки виникла проблема з водопостачанням селищ: напір води в місці підключення водоводу коливається від 10 до 35 м. Такого напору стало недостатньо для подачі води в резервуари. Водопровідні мережі селищ були розраховані та побудовані для забезпечення питною водою на господарсько-побутові потреби з водорозбірних колонок загального користування.

Крім того, поліпшення благоустрою житлового фонду біля селищ Балабине, Кушугум і Малокатеринівка Запорізького району  значно впливає на збільшення водоспоживання, що призводить до перебоїв у водопостачанні селищ, особливо в період з травня по вересень. Через це  тривалий час питна вода подавалась населенню за графіком.

- При виготовленні проектно-кошторисної документації насосної станції в першу чергу враховувалося збільшення напору в підвідному водогоні з максимальним використанням його діаметру, - повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов.

За словами посадовця, будівництво насосної станції підкачки почалося в 2010 році за рахунок коштів державного бюджету, але підрядні роботи було призупинено через відсутність джерела фінансування.

У 2011 році керівництво облдержадміністрації неодноразово зверталося до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо фінансування незавершеного будівництва об’єкту за рахунок коштів державного бюджету, але гроші не виділялися.

Минулого року за ініціативи Олександра Пеклушенка прийнято рішення про виділення коштів з обласного бюджету в рамках реалізації регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області на 2012-2020 роки».

- Будівництво автоматичної насосної станції дає можливість отримання послуг водопостачання належного рівня та якості трьох населених пунктів Запорізького району загальною чисельністю 17 тисяч 790 осіб, а також 98 об’єктів соціальної сфери, які там розташовані, - повідомив Максим Шахов.

Після ознайомлення з роботою перекачуючої насосної станції Олександр Пеклушенко відвідав кілька садиб жителів смт Кушугум, з якими поспілкувався щодо якості водопостачання та обговорив інші проблеми.

Жителі Кушугума щиро подякували очільнику регіону за те, що тепер з їх кранів безперебійно тече вода, а також наголошували, що задоволені роботою нинішньої влади на чолі з Президентом України Віктором Януковичем. Одна з сімей подарувала Олександру Пеклушенко власноруч вишиту ікону.

- Головне для влади – це оцінка нашої роботи людьми. Я дуже радий, що тепер більша частина населення Запорізького району, яка не один рік страждала від нестачі питної води, особливо влітку, тепер зможе забути про цю проблему. Це повноцінна автоматизована перекачуюча насосна станція, яка створює шестиразовий запас води. Але головне, що вона знижує витрати на перекачування води та дозволяє зберегти тарифи на воду на наявному рівні, а стабільність тарифів – це найважливіше, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області підкреслив, що програмою Президента України Віктора Януковича «Україна для людей» передбачається, що кожний громадянин має бути забезпечений якісними умовами життя незалежно від його місця проживання. 

- Відкриття цієї насосної станції в черговий раз доводить, що в нас немає різниці між сільським та міським населенням. У сільській місцевості ми бачимо чудові школи та спортивні майданчики, інфраструктуру. Ми побачили головне – оптимізм наших земляків, які вірять владі та дають нам завдання, які ми виконуємо та будемо виконувати, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також посадовець повідомив, що на часі – завершення реконструкції обласного перинатального центру, будівництво поліклініки в Кушугумі та інші 144 соціальних об’єкти, які реалізуються в області.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни