Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Покровський ярмарок дивував асортиментом продукції та низькими цінами

7 жовтня 2013 - 14:49

У Покровському ярмарку, який відбувся в Запоріжжі 5 жовтня, взяли участь 205 сільгоспвиробників з усіх районів області. Більшість учасників приїхали з Токмацького, Кам’янсько-Дніпровського, Оріхівського та Вільнянського районів.

Про це повідомив заступник голови ОДА Олег Ніколенко під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

- Незважаючи на те, що несприятливі погодні умови не дозволили деяким виробникам продукції взяти участь у Покровському ярмарку, було представлено 398,7 тонни сільськогосподарської продукції, що на 48,7% більше, ніж минулого року, - повідомив Олег Ніколенко.

Продукція запорізьких сільгоспвиробників та переробних підприємств була реалізована за цінами нижче ринкових до 20%. Так, свинину можна було придбати від 35 грн/кг, яловичину – від 31 грн/кг, пташине м’ясо – від 15 грн/кг, рибу – від 4 грн/кг, пшеницю – від 1,3 грн/кг, ячмінь – від 1,4 грн/кг, просо – від 1,5 грн/кг, кукурудзу – від 1 грн/кг, картоплю – від 3 грн/кг, капусту – від 1,5 грн/кг, моркву – від 2 грн/кг, буряк – від 2 грн/кг, цибулю – від 2,4 грн/кг, яблука – від 2 грн/кг, грушу – від 4 грн/кг, борошно – від 3,5 грн/кг, курячі яйця – від 8 грн/кг, соняшникову олію – від 9 грн/кг, мед – від 22 грн/кг. Найбільшим попитом користувалися курячі яйця та картопля.

- Загалом на Покровському ярмарку було реалізовано продукції на суму 2,1 млн. грн. У рамках заходу Департаментом агропромислового розвитку ОДА було проведено конкурси в номінаціях «Найбільший овоч та фрукт», «Широкий асортимент представленої продукції» та «Краще торгове місце», - повідомив Олег Ніколенко.

Також посадовець зазначив, що при організації Покровського ярмарку наступного року треба продумати той момент, щоб люди мали чим дістатися з Набережної магістралі до центру міста.

- Пенсіонерам, які на ярмарку закуповували багато продуктів за низькими цінами, було вкрай важко підніматися на проспект або вул.Перемоги, де ходить громадський транспорт, пішки з Набережної, ще й із важкими сумками, - зазначив Олег Ніколенко.

Олександр Пеклушенко підтримав цю ініціативу та наголосив, що наступного року треба запустити соціальні маршрути, які будуть возити людей з Набережної до центру міста.

Заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв повідомив, що за підрахунками міської влади в ярмарку взяли участь близько 100 тис. людей. Також посадовець зазначив, що наступного року буде посилено роботу з оформлення торгових та розважальних майданчиків.

- Міська влада повинна переглянути співпрацю з ресторанним бізнесом, в кожного успішного закладу має бути підшефна організація або просто люди, які потребують допомоги. Це, перш за все, ветерани, пенсіонери, діти-сироти, діти з особливими потребами тощо. У нас достатньо людей, які потребують хоч якоїсь допомоги, а ресторанний бізнес не відрізняється від будь-якого іншого, тому також має бути соціально відповідальним. Це стосується й презентації закладів ресторанного типу на ярмарку: вони мають працювати над формуванням іміджу Запорізького краю. У підсумку ж ми отримали, що представники закладів з районів області змогли зібрати кошти та приїхати на ярмарок, а місцеві заклади не знайшли можливості виставити свій намет та організувати якусь культурно-розважальну програму для людей, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни