Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пам’ять єднає покоління

8 жовтня 2013 - 15:19

Пам’ять єднає покоління

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся Урок мужності «Ми пам'ятаємо ваш подвиг, ветерани-визволителі!», у якому взяли участь представники громадських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни, вихованці Запорізького ліцею "Захисник", учні та призовники.

- Наближається 14 жовтня – день, коли ми урочисто відзначатимемо 70-у річницю звільнення Запоріжжя від фашистських загарбників. Ми маємо вклонитися подвигу і пам’яті  мільйонів загиблих у роки Великої Вітчизняної війни, у тому числі 124 тисяч  жителів нашого краю. Український народ дав фронту понад 7 мільйонів воїнів, близько половина з яких загинули смертю хоробрих. Про вагомий внесок у Перемогу свідчать безпрецедентні цифри:  2069 українців стали Героями Радянського Союзу, 32 – двічі Героями Радянського Союзу і один – тричі Герой Радянського Союзу. Серед них 207 бійців та офіцерів удостоїлися цього високого звання за героїзм та мужність, виявлені в боях за визволення міст і сіл Запорізької області,  53 з них – посмертно, - нагадав історичні факти обласний військовий комісар полковник Давид Моін.

Своїми спогадами про події Великої Вітчизняної війни поділилися Герой Радянського Союзу генерал-майор у відставці Петро Рубанов, полковник у відставці Віктор Варвашеня, а також закликали молодь гідно продовжувати бойові традиції ветеранів, самовіддано служити Українській державі. Голова міської організації ветеранів війни, праці та військової служби генерал-майор у відставці Віктор Короленко особливу увагу звернув на події, пов’язані із звільненням  Запоріжжя від фашистських загарбників. Він також вручив особовому складу облвійськкомату пам’ятний сувенір "Слава подвигу" на честь 70-річчя визволення Запоріжжя.

Під час Уроку мужності було продемонстровано документальні кадри про події Великої Вітчизняної війни та звільнення Запоріжжя в жовтні 1943 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»