Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Німецькі бізнесмени ознайомилися з виробництвом запорізьких автомобілів

9 жовтня 2013 - 16:14

Німецька бізнес-делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Німеччини в Україні паном Крістофором Вайлем, яка нині перебуває в Запоріжжі, ознайомилася з роботою ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод». Супроводжував гостей на підприємстві заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

На ПАТ «ЗАЗ» представники німецького бізнесу оглянули повний цикл виробництва легкових автомобілів, що включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання автомобіля, а також  ознайомилися з основними видами продукції заводу.

- «ЗАЗ» - це єдине в Україні підприємство, яке володіє повним циклом виробництва легкових автомобілів. На заводі створено і постійно вдосконалюється якісно нове сучасне високотехнологічне виробництво. Пріоритетами його є постійне прагнення удосконалювати власну продукцію, робота над упровадженням нових ідей та розширенням модельного ряду автомобілів, - повідомив голова правління ПАТ «ЗАЗ» Сергій Філіпенко.

За словами керівника підприємства, високий рівень технічного забезпечення виробництва став основою для плідної співпраці ПАТ « ЗАЗ» з лідерами світового автомобілебудування: Adam Opel, Daimler AG, GM DAT, ВАЗ, ТАТА, Сhery, КІА. Виробництво здебільшого орієнтоване на споживачів автомобілів класу С - найбільш динамічного сегменту ринку.

- ПАТ «ЗАЗ» входить до групи компаній «УкрАВТО». Українська Автомобільна Корпорація - лідер автомобільного ринку України, найбільший виробник і дистриб’ютор автомобілів, постачальник високоякісних послуг автосервісу. З осені 2008 року наш завод, як і абсолютну більшість інших підприємств, накрила криза, тому ми були вимушені значно скоротити виробництво. Але наразі  виходимо з кризи завдяки прийняттю низки змін до законодавства, спрямованих на підтримку вітчизняного автопрому. Завдяки чітким та зваженим діям Президента України Віктора Януковича відкрилося друге дихання нашого заводу, - зазначив Сергій Філіпенко.

Як повідомив голова правління ПАТ «ЗАЗ», параметри кожного автомобіля, який сходить з конвеєра, перевіряються на встановлених у складальному цеху стендах обкатки, випробувань гальм, регулювання кутів установки керованих коліс і регулювання світла фар. Після цього автомобіль відправляється на дорожні випробування, де трек складається з різних типів покриттів: «лежачий поліцейський», пластини для перевірки асиметричних навантажень, канатів для перевірки симетричних навантажень, інші види дорожнього покриття. Експерти-випробувачі перевіряють тестовану машину на відповідність вимогам до шуму, вібрації і жорсткості, проводять додатковий візуальний огляд усіх вузлів і агрегатів на естакаді для підйому/спуску. Після цього кожен автомобіль проходить остаточну обробку, яка включає наступні етапи: мийка після дорожньої обкатки, інспекційний контроль на герметичність, усунення дефектів, виявлених після дорожньої обкатки, контроль лицьових поверхонь, установка додаткових опцій тощо.

За словами Петра Гончарука, ПАТ «ЗАЗ» -  одне з найважливіших підприємств регіону та всієї України. Тому і для обласної, і для центральної влади дуже важливо, щоб він динамічно розвивався та був конкурентоспроможним.

- Підтримка вітчизняного виробника, створення комфортних умов для роботи підприємств – це принципи, за якими працює влада на всіх рівнях. Президент України Віктор Янукович поставив перед нами завдання щодо залучення інвестицій за всіма напрямками. Переконаний, що представники німецької бізнес-делегації зацікавляться  співпрацею з ПАТ «ЗАЗ», адже це дійсно дуже перспективне підприємство, яке зараз набирає нових обертів, - зазначив Петро Гончарук.

Німецькі гості залишилися задоволеними побаченим та зазначили, що були здивовані високим рівнем підприємства, його сучасним обладнанням та серйозною перевіркою якості продукції.

Делегат німецької економіки в Україні Олександер Маркус поцікавився, чи можлива поставка автомобілів моделей Lanos та Vida на європейський ринок, адже вони могли б зацікавити і європейців. Також він зазначив, що обсяги імпорту автокоплектуючих з України до Німеччини досить високий, і цей напрямок треба розвивати в подальшому.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ