Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Візит бізнес-делегації дозволить розширити зв’язки та збільшити товарообіг між Запорізькою областю та Німеччиною»

10 жовтня 2013 - 11:48

Німецька бізнес-делегація на чолі  з Надзвичайним та Повноважним послом Німеччини в Україні паном Крістофором Вайлем, яка перебувала в Запорізькій області, відвідала провідні підприємства регіону. Серед них – МК «Запоріжсталь». Німецьких гостей супроводжували заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та генеральний директор металургійного комбінату Ростислав Шурма.

Німецькі бізнесмени зустрілися з керівництвом підприємства, обговорили перспективні напрямки потенційної співпраці, а також ознайомилися з виробництвом та відвідали об’єкт будівництва нової лінії безперервного травильного агрегату.

Предметом уваги стали і модернізаційні проекти, які інтенсивно реалізуються на МК «Запоріжсталь» у рамках масштабної програми екологічної модернізації металургійних підприємств Групи Метінвест, мета якої – мінімізувати вплив виробництва на навколишнє середовище.

- Подальший розвиток «Запоріжсталі» передбачає масштабну модернізацію виробництва, і ми готові розглядати пропозиції щодо співпраці від провідних компаній у цій галузі. Сьогодні наші німецькі гості змогли детально ознайомитися не тільки з виробництвом та побачити масштабність екологічної модернізації комбінату, а й установити нові контакти для потенційної співпраці, - зазначив Ростислав Шурма.

Керівник «Запоріжсталі» зазначив, що світовий лідер у виробництві високотехнологічного обладнання – це Німеччина, тому комбінат активно співпрацює з німецькими підприємствами щодо поставки обладнання та матеріалів, а за підсумками візиту бізнес-делегації німецькі компанії зможуть брати участь у інвестиційних проектах.

Консул Федеративної Республіки Німеччина Детлефон Вольтер висловив сподівання щодо співпраці німецьких компаній з МК «Запоріжсталь» та відзначив масштабність модернізації, яка проводиться на комбінаті та підкреслив її екологічну складову.

- Відповідно до завдань, поставлених перед обласною владою Президентом України Віктором Януковичем, ми повинні залучати інвестиції з передових країн Європи та світу, одна з них – Німеччина. У ці дні перед нами стояло головне завдання – забезпечити комунікацію між запорізьким та німецьким бізнесом, що й було зроблено. Сподіваюся, що візит бізнес-делегації дозволить розширити наші зв’язки та збільшити товарообіг між Запорізькою областю та Німеччиною, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець наголосив, що МК «Запоріжсталь» – це флагман запорізької економіки, який продемонстрував німецьким гостям, що в нашому регіоні вміють будувати та розвиваються. Крім того, він наголосив, що був приємно здивований тим, що за два місяці на заводі дуже багато змінилося, а найближчим часом відбудеться відкриття нового цеху.

 

Довідкова інформація:

Інвестиції в будівництво лінії соляно-кислотного травлення склали близько 730 млн.грн., ефективність заходу – скорочення на 83% викидів парів сірчаної кислоти та повна ліквідація викидів комбінату в р.Дніпро з цеху холодної прокатки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни