Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Останній призов на строкову службу стартував

10 жовтня 2013 - 15:23

Останній призов на строкову службу стартував

Цього тижня в рамках призовної кампанії "Осінь – 2013" почалася відправка молодого поповнення до Збройних Сил України та інших військових формувань.

Сьогодні з обласного збірного пункту в урочистій обстановці провели
дві військові команди чисельністю 35 осіб. До військової частини Сухопутних військ, яка дислокується в смт. Гончарівське Чернігівської області, відправилися
15 молодих новобранців і 20 юнаків залишилися проходити строкову військову службу в  одній із військових частин Внутрішніх військ МВС у Запоріжжі.

Загалом лави Української армії та інших військових формувань цього року поповнять 600 запорізьких призовників, зокрема Збройні Сили - 270 юнаків,  Внутрішні війська МВС - 280,  Держспецслужбу транспорту (залізничні війська) - 50 призовників. Про це повідомив заступник військового комісара Запорізького облвійськкомату з виховної роботи полковник Михайло Логвінов.                

Привітати призовників з важливою подією прибули ветерани війни та військової служби, представники влади, громадських та релігійних організацій, батьки та рідні. Вони побажали їм успіхів у опануванні військової справи, а священослужитель УПЦ протоієрей Олександр благословив на ратну службу в ім’я Української держави.

Невдовзі, 15 жовтня, 14 найкращих призовників відправляться проходити строкову військову службу до Окремого полку Президента України.

Остання відправка запланована на 19 листопада. Команда у складі
25 призовників відбуде з обласного збірного пункту  до військової частини Державної спеціальної служби транспорту, яка дислокується на Чернігівщині.

Це останній призов на строкову військову службу до Збройних Сил України, а з наступного року Українська армія комплектуватиметься виключно військовослужбовцями контрактної служби.

Цієї осені на строкову військову службу до частин високомобільних десантних військ, військово-морських сил, сил спеціального призначення, які вже майже повністю укомплектовані контрактниками, юнаки не призиватимуться. 

З початку року заключили контракт з Міністерством оборони України 223 особи із Запорізької області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ