Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Великий бізнес та підприємництво зустрілися на одному майданчику

10 жовтня 2013 - 16:18

Великий бізнес та підприємництво зустрілися на одному майданчику

У виставковому центрі «Козак-Палац» відбулося урочисте відкриття І міжрегіонального коопераційного форуму «Субконтрактинг та аутсорсинг» та І універсальної виставки «Малий і середній бізнес-2013». У заході взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, а також Запорізький міський голова Олександр Сін, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, голова ради обласної федерації роботодавців Петро Ванат, генеральний директор металургійного комбінату Ростислав Шурма та голова правління ПАТ «ЗАЗ» Сергій Філіпенко, представники малого та великого бізнесу, керівники районів і міст області, банків і страхових компаній, громадських організацій та молодіжних ініціатив.

Заходи організовано облдержадміністрацією, Запорізькою міською радою та Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Віктор Ємельяненко привітав учасників форуму від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенко та зазначив, що для обласної влади сприяння розвитку малого та середнього бізнесу – один з головних пріоритетів.

- Сьогодні в області працює 13 тисяч малих та 724 середніх підприємств, 2331 фермерське господарство, а також понад 104 тисячі фізичних осіб-підприємців. Підприємництво охоплює всі сфери життєдіяльності регіону. Фактично кожен третій працюючий в економіці області запоріжець зайнятий у сфері підприємництва. Питома вага надходжень до бюджетів усіх рівнів області від діяльності суб’єктів малого підприємництва складає 24%, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Як повідомив посадовець, за останніми даними рейтингу конкурентоспроможності регіонів, який проводить Фонд ефективного управління за методикою світового економічного форуму в Давосі, Запорізька область посідає третє місце в Україні за рівнем розвитку бізнесу і поступається лише Дніпропетровській та Донецькій областям.

- Наша область посідає третє місце в Україні за обсягом реалізованої промислової продукції. Понад 17% цього обсягу становить внесок малого та середнього бізнесу. У розвинених європейських країнах цей показник складає  мінімум 40%, і наша мета – досягти такого рівня. Для цього й організовано даний захід, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, пріоритетне завдання влади – створення належних умов для ведення бізнесу та усунення бар’єрів на шляху до його розвитку. З цією метою цього року відкрито центри надання адміністративних послуг у всіх містах обласного значення, а до кінця року  будуть створені в усіх районах області.

- Ми повинні виконати основне завдання, яке поставив перед нами Президент України Віктор Янукович – наступного року Україна має увійти в першу сотню країн світу за доступністю ведення бізнесу. Ми продовжуватимемо роботу зі зменшення перевірок контролюючих органів. Все це - лише частина масштабних завдань, які стоять перед обласною владою, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Посадовець відзначив, що вкрай важливо, що у форумі взяли участь особисто Ростислав Шурма та Сергій Філіпенко, продемонструвавши, наскільки для їх підприємств важлива співпраця з малим та середнім бізнесом.

Форум та виставка триватимуть до 13 жовтня, де буде представлено потенціал та можливості малого та середнього підприємництва в економіці області, створено умови для конструктивного діалогу між малим та великим бізнесом, органами влади, а також презентація інфраструктурних проектів міст області.

Протягом чотирьох днів у ВЦ «Козак-Палац» можна буде скористатися робочими майданчиками для обговорення перспектив кооперації, пошуку партнерів, демонстрації можливостей підприємства, отримання консультацій профільних фахівців. Також працюватимуть тендерні майданчики представників великого бізнесу - МК «Запоріжсталь», ПАТ «Дніпроспецсталь», ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» та Запорізької атомної електростанції.

На виставці «Малий і середній бізнес - 2013» свої можливості презентували понад 150 компаній області, які працюють у сфері машинобудування, енергетики, будівництва, легкої та харчової промисловості, логістики, туризму, інжинірингу, консалтингових та клінінгових послуг. Серед учасників, зокрема, КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», Мелітопольський завод турбокомпресорів, компанії «Комілайт», «Леон-Буд», «Артпромстрой», «Електротехмаш», «Грань-Енерго», туристична агенція «Компас», «Прогрес» та готель «Театральний».

Зокрема, компанія «Електротехмаш» представила власні розробки з енергозбереження в промисловості, «Гран-Енерго» - опалювальне обладнання від провідних європейських виробників, «Леон-Буд» запропонувала виконання професійних будівельних робіт.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни