Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Покрова на Хортиці» - грандіозне свято народної творчості

12 жовтня 2013 - 15:21

Справжнє свято для жителів та гостей обласного центру відбулося на острові Хортиці у рамках ІV Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці». У ці дні на території комплексу «Запорозька Січ» працювало містечко народних майстрів та подвір’я національно-культурних товариств. Крім того, на козацький фестиваль приїхали кращі творчі колективи з понад 10 регіонів країни, які взяли участь у Гала-концерті.

У святкових заходах взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов, перший заступник голови облради Світлана Абдурахманова та Запорізький міський голова Олександр Сін.

Андрій Гамов відвідав подвір’я національно-культурних товариств та поспілкувався з учасниками козацького фестивалю. У цей день 27 національно-культурних товариств презентували гостям фестивалю свої традиції, звичаї та народне мистецтво. Вони пропонували екскурс в історію свого народу, запрошували на чарочку традиційного напою та розважали танцями та співами.

Також на «Запорозькій Січі» свої вміння демонстрували понад 100 майстрів, які привезли свої вироби на виставку «Запорізькі обереги».

Гостей Всеукраїнського козацького фестивалю привітали представники обласної та міської влади.

- Сьогодні ми з вами стали учасниками грандіозного свята народної творчості. Багато яскравих вражень подарували народні майстри, національно-культурні товариства, творчі колективи. Справжньої перлиною стане свято «Краса та гордість козацького краю», на якому ми побачимо національні костюми з різних куточків нашої України, а також різновиди традиційного гопака. Однак треба пам’ятати, що гала-концерт це не кінець свята.  Сьогодні на нас з вами чекає масштабна реконструкція козацького бою, а завтра - реконструкція битви за визволення Запоріжжя, - проанонсував найяскравіші видовища Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни