Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міст через Дніпро - об'єкт номер один в Україні - Олександр Пеклушенко

13 жовтня 2013 - 15:56

І за обсягами фінансування, і за технологіями мостові переходи, що зводяться в Запоріжжі - об'єкт номер один в Україні. В цьому не може бути сумнівів, упевнений голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Незважаючи на вихідний день керівник регіону відправився перевірити хід будівництва споруди № 10. Разом з представниками Служби автомобільних доріг у Запорізькій області керівник регіону піднявся на пілон - центральний об'єкт майбутнього мосту. На ньому закріплять ванти, які й будуть утримувати безпосередньо перехід. Наразі будівельники забетонували пілон на рівні 148,3 метра. Всього висота конструкції 166 метрів. Саме тут ведеться основна частина робіт при будівництві мостів. Всього на об'єктах працюють 270 будівельників 8 підрядних організацій. Робота не зупиняється ні на один день.

- Якщо враховувати ту фінансову ситуацію, яка сьогодні склалася в світі і в нашій країні, то за п'ятибальною системою, я оцінюю будівництво на шість. Держава робить всеможливе, щоб це будівництво отримувало фінансування. Ми знаходимося на позначці 148 метрів. Нам залишилося пройти ще 17 м. Ми знаємо, що нас чекають труднощі, особливо це стосується погоди, але впевнений, що в лютому останній куб бетону буде закладений. Дуже задоволений роботою мостобудівників, - зазначив керівник облдержадміністрації.

Головне завдання обласної влади - забезпечити стабільне фінансування об'єкта, додає Олександр Пеклушенко. Крім того, важливе питання монтаж переходів, для цього потрібен надпотужний кран, такий, наприклад, як кран «Захарій». Всі ці теми Олександр Пеклушенко має намір обговорити під час найближчої зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

- Вирішити всі ці проблеми можна тільки за допомогою Президента. Він постійно стежить за цим об'єктом, він приділяє максимум уваги. Скажу, що мостові переходи через Дніпро - це в Україні об'єкт № 1 і за обсягами фінансування, і за технологією. Найближчим часом, планую зустрітися з Віктором Януковичем і маю намір чітко розкласти всю ситуацію. Буду просити підтримки Президента, як у стратегічному плані, зокрема щодо будівництва крана, так і у фінансовому. Впевнений, що Президент відгукнеться на наші прохання. Нам потрібно чітко зафіксувати завдання і цілі - у лютому закінчити всі залізобетонні роботи і не перериваючись ні на один день продовжувати далі. Ми докладемо максимум зусиль, аби в 2014 році міст Запоріжжя став пусковим. Запорожці оцінять роботу всіх причетних до цього, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів