Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для дітей з особливими потребами відкрилася спеціальна група

14 жовтня 2013 - 10:44

Для дітей з особливими потребами відкрилася спеціальна група

З нагоди п’ятиріччя програми з надання послуг дітям з особливими потребами від народження до шести років та їх сім’ям відбувся форум “Щаслива дитина – щаслива родина”, організований Запорізькою обласною громадською організацією “Флоренс” за підтримки Департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації.

На заході зібралися батьки дітей з особливими потребами, працівники організацій, які працюють у цій сфері, представники  влади, а також спеціалісти дитячого інтегративного комплексу “Кіндерфьордверк” (Магдебург, Німеччина), щоб разом обговорити шляхи покращення умов життя людей з особливими потребами, поділитися досвідом з іншими учасниками, яким чином можна зробити свою дитину та сім’ю щасливими, незважаючи на складні життєві обставини.

Також було презентовано діяльність нещодавно відкритої групи денного перебування для дітей з особливими потребами, хворих на аутизм, синдром Дауна, дитячий церебральний параліч тощо, яка функціонує в Центрі підтримки сім’ї та просвіти в громаді.

Діти – інваліди можуть знаходитись у групі без батьків щоденно, з понеділка по п’ятницю. Тут вони отримують кваліфіковану допомогу в розвитку побутових навичків, самообслуговування, мислення, пам’яті, уваги і мови.

- Відкриття цієї групи є конкретним прикладом реалізації соціальних ініціатив Президента України, що сприятиме покращенню умов життя родин, які мають дітей-інвалідів. Адже тут діти мають можливість отримати не лише фахову допомогу, але й спілкуватися між собою, що є дуже важливим.  Також значно полегшить участь батьків, які вивільнений час зможуть використати на справи або й навіть працевлаштуватися, - зазначив директор  Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Загалом Центр  надає соціальну, психологічну та педагогічну допомогу різним категоріям населення,  інформаційно – освітні послуги, здійснює супровід сімей, які виховують дітей з особливими потребами,  роботу з дітьми й підлітками групи ризику тощо.

Впродовж року Центр на постійній основі охоплює послугами близько 30 сімей з дітьми – інвалідами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров