Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «На наших землях не буде ніяких інших героїв, крім героїв Великої Вітчизняної війни»

14 жовтня 2013 - 14:42

Запоріжжя відзначає День визволення від фашистських загарбників. 14 жовтня мітинг, присвячений 70-річчю звільнення від окупантів, відбувся на Алеї Бойової Слави. Звертаючись до воїнів-визволителів, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко подякував їм від імені всіх сучасників за перемогу над ворогом.

- Героїзм, самовідданість, які були проявлені при визволенні Запоріжжя та області, ввійшли в історію. Звільнення нашого міста стало найуспішнішою та неперевершеною військовою операцією після Курської битви і звільнення Москви. Ми пам'ятаємо і шануємо ваш подвиг. Ми знаємо, якою ціною здобута перемога. Ціною 30 тисяч загиблих ваших однополчан. Завдяки мужності, командирській кмітливості ви змогли зробити те, що увійшло в історію великого радянського народу, - заявив керівник регіону.

У ці дні в нашій області перебуває делегація з Томської області Росії. Приїхали представники влади, ветерани, учасники військової реконструкції. Адже саме 79 Гвардійська стрілецька дивізія, яка була сформована в Томську в 1941-му році, звільняла наше місто сімдесят років тому. За мужність і героїзм, проявлені в боях, дивізія отримала почесне звання «Запорізька».

- Ми вражені тим святкуванням визволення, яке проходить на запорізькій землі. Ми захоплені військової реконструкцією. З глибокою повагою і вдячністю сприймаємо ваше ставлення до сибіряків, - підкреслив заступник губернатора Томської області Володимир Жидкіх.

Під час мітингу пройшов запорізький етап всеукраїнської «Естафети військової слави». В урочистій обстановці керівник регіону Олександр Пеклушенко передав своєму колезі з Дніпропетровської області Дмитру Колеснікову головний символ акції - капсулу у вигляді бойового снаряда, в яку збирають землю з усіх звільнених територій. Тепер в ній є і частинка запорізької землі. Віднині «Естафета військової слави» буде продовжена в Дніпропетровській області.

- Молоде покоління має знати героїв у обличчя. Низький уклін нашим ветеранам. Ми завжди будемо пам'ятати, хто подарував нам свободу. Спасибі вам, Олександре Миколайовичу, за це свято, за атмосферу свята, вона героїчна. В той же час це атмосфера доброти, поваги та уваги до наших визволителів. Ми беремо не тільки «Естафету військової слави», ми беремо ставлення до наших героїв, - наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков.

- Сьогоднішній захід є кульмінацією святкових днів, яким жило і місто, і вся область. Але святкові дні не повинні закінчуватися цією датою. Вони повинні тривати й надалі з  нашим уважним ставленням до ветеранів, ставленням до історії. Можу вам з усією відповідальністю сказати, що те завдання, яке ставить Президент Віктор Янукович, що ветеран в Україні має звучати гордо, ми, керівники виконавчої влади, вважаємо завданням номер один. Слава героям! Слава героям-визволителям! Ми не дозволимо ніколи й нікому переписати історію. На наших землях не буде ніяких інших героїв, крім героїв Великої Вітчизняної Війни. Спасибі вам за ваш подвиг. Ми нікому і ніколи не віддамо нашу історію. Якщо потрібно, ми її гідно захистимо. Вам ніколи не буде соромно за нас і наших дітей та онуків, - заявив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович